Napoli dreigt al vroeg in het seizoen af te haken in de strijd om de Scudetto. De landskampioen liet zich zondagavond verschalken door Fiorentina. De Romeinse clubs hebben de weg omhoog gevonden.

Napoli
1 - 3
Fiorentina
Fiorentina

De vorige twee keer dat Napoli kampioen werd, in 1987 en 1990, bleef titelprolongatie uit en ook deze keer dreigt een snelle troonsafstand. Na de domper tegen Fiorentina kijkt de formatie van Rudi Garcia al aan tegen een achterstand van liefst zeven punten op AC Milan.

De avond begon al onder een slecht gesternte voor Napoli, dat door toedoen van Josip Brekalo na zeven minuten op achterstand werd gezet. De Kroatische aanvaller was alert bij een reboundsituatie. Na een overtreding van keeper Pietro Terracciano op Victor Osimhen mocht laatstgenoemde bij het scheiden van de markt voor rust aanleggen voor een strafschop, en met succes. Het was de eerste keer dat de Nigeriaan een penalty nam sinds zijn eigen club hem middels een video op TikTok belachelijk maakte om zijn gemiste strafschop tegen Bologna.

Voor rust creëerde Napoli al weinig mogelijkheden en ook na de hervatting legde Fiorentina de aanvallers van de thuisploeg aan banden. Daardoor bleek de 1-2 van Giacomo Bonaventura in minuut 63 fataal voor Napoli, dat vlak voor tijd nog de 1-3 van Nicolás González incasseerde en nu al in vier van de acht Serie A-duels punten heeft ingeleverd.

Cagliari
Cagliari
1 - 4
AS Roma
AS Roma

Eerder op de dag boekte AS Roma een royale 1-4 zege bij het worstelende Cagliari. Met twee treffers eiste Romelu Lukaku de hoofdrol op. De Belg maakte zowel de tweede als de vierde Romeinse goal. Bij het eerste doelpunt van Lukaku profiteerde hij van voorbereidend werk van Rick Karsdorp, die in de basis startte en na 69 minuten werd vervangen. De andere goals van de ploeg van José Mourinho kwamen op naam van Houssem Aouar en Andrea Belotti. Bij een 0-4 stand redde Nahitan Nández de schamele eer voor Cagliari door een strafschop te benutten. Na de desastreuze seizoenstart is AS Roma door de tweede Serie A-zege op rij geklommen naar plek tien.

Lazio
Lazio
3 - 2
Atalanta Bergamo

Lazio, later deze maand de volgende tegenstander van Feyenoord in de Champions League, gaat eveneens met een positief gevoel het interlandintermezzo in. De formatie van Maurizio Sarri kreeg voor eigen publiek Atalanta op de knieën.

Lazio beleefde een droomstart: door een eigen goal van Charles De Ketelaere en een treffer van Valentín Castellanos leidden de Romeinen na elf minuten al met 2-0. Atalanta deed via Ederson Silva nog voor rust iets terug, waarna Sead Kolasinac na 63 minuten de 2-2 aantekende. In de 83ste minuut zorgde Matías Vecino voor de beslissing, waarmee hij Lazio naar de dertiende positie katapulteerde. Bij Atalanta begon Marten de Roon in de basis en werd zowel Teun Koopmeiners (na 46 minuten) als Mitchel Bakker (na 81 minuten) ingebracht.