Napoli laat na koppositie te grijpen, Juventus onderuit

Napoli heeft nagelaten alleen aan kop te gaan in de Serie A. Door de nederlaag bij Genoa kwam dat er niet van. Udinese en Palermo voldeden wél aan de opdracht en meldden zich in de top van het klassement. Udinese klopte Torino en Palermo won verrassend op bezoek bij Juventus.

Genoa-Napoli 3-2Door het gelijkspel van Lazio Roma zaterdag, had Napoli bij winst de nieuwe nummer één van Italië kunnen worden. In de openingsfase leek het daar ook op uit te draaien. Al na 26 seconden zette Ezequiel Lavezzi de gasten op voorsprong. Genoa knokte zich terug en liep uit naar een 3-1 voorsprong. Lavezzi's landgenoot Germán Denis deed nog wat terug, maar de zege van Genoa bleef staan.

Udinese-Torino 2-0Udinese pakte de tweede plaats door Torino te kloppen. Spits Fabio Quagliarella maakte beide doelpunten. Vlak voor rust opende hij de score, om er op de rand van buitenspel een kwartier voor tijd 2-0 van te maken. Udinese heeft evenveel punten als koploper Lazio en nummer drie Internazionale.

Juventus-Palermo 1-2Palermo is de nieuwe nummer vier van de Serie A. De Sicilianen verstopten zich niet in Turijn en gaven Juventus goed partij. Dat het bij rust 1-1 stond, was een flatteuze score voor Juve. Palermo was beter en opende de score ook via Fabrizio Miccoli. De voormalige speler van Juventus sloeg toe uit de rebound. Vlak voor de pauze maakte Alessandro Del Piero uit een vrije trap gelijk. In de tweede helft werd Levan Mchedlidze matchwinner. De Georgiër rondde koel af na een snelle counter.