Napoli grijpt koppositie, 'Kvaradona' schittert met dubbele panna

Napoli heeft ternauwernood een goed vervolg geven aan de overwinning op Liverpool in de Champions League. Spezia moest in de slotfase toch buigen voor de tegenstander van Ajax in het miljardenbal, waar sensatie Khvicha Kvaratskhelia weer de aandacht trok met een fraaie actie. Napoli gaat door de zege voorlopig aan kop in de Serie A.

Napoli
Napoli
1 - 0
Spezia
Spezia

Napoli maakte afgelopen woensdag nog grote indruk door Liverpool in de Champions League op een 4-1 nederlaag te trakteren, maar had drie dagen later een stuk meer moeite met Spezia. De nummer dertien van de Serie A, met voormalig PSV-doelman Jeroen Zoet op de bank, bleek een taaie tegenstander. Ook de Georgische sensatie Kvaratskhelia - bijgenaamd Kvaradona - kon geen doorbraak forceren, ondanks een geslaagde dubbele panna in de openingsfase.

Trainer Luciano Spalletti zag Napoli wel wat kansen creëren, maar bij die momenten stond Spezia-doelman Bartlomiej Dragowski op zijn post. Na rust kwam ex-Ajacied Stanislav Lobotka al binnen de lijnen om voor een creatieve impuls te zorgen en na 57 minuten vielen ook Hirving Lozano en Piotr Zielinski in. Spezia gaf echter nauwelijks een krimp en was na 71 minuten zelfs dicht bij de 0-1 toen linksback Mário Rui te kort terugkopte op keeper Alex Meret.

Doordat verdediger Amir Rrahmani de inzet van Jakub Kiwior van de lijn haalde, kon Napoli in de slotfase nog jagen op de vierde Serie A-zege van het seizoen. Giacomo Raspadori, de vervanger van de geblesseerde Victor Osimhen, stuitte eerst nog op doelman Dragowski, maar scoorde vlak voor tijd alsnog. Uit een voorzet van Lozano schoot de Italiaanse spits bij de tweede paal raak. Daarna kreeg Spalletti nog rood (tweede gele kaart), maar het mocht de pret niet drukken.