Napoli-goalie baalt: Leão had gevloerd moeten worden

De frustratie is groot bij Napoli na de uitschakeling door AC Milan in de kwartfinale van de Champions League. Volgens doelman Alex Meret speelde Napoli aanvallend goed genoeg om door te gaan. Op het verdedigen had de Italiaan die een strafschop stopte wel het een en ander aan te merken.

Napoli
Napoli
1 - 1
AC Milan
AC Milan

Meret hield zijn team halverwege de eerste helft van de return nog overeind door redding te brengen bij een strafschop van Olivier Giroud. Vlak voor rust was het voor Milan alsnog raak via Giroud, die de 0-1 maakte na een geweldige actie van Rafael Leão. De 23-jarige Portugees legde met de bal aan de voet tachtig meter af, tot frustratie van Meret.

'We wisten dat ze gevaarlijk waren met counters en het is balen dat we geen overtreding gemaakt hebben op Leão op weg naar die goal. Het was al een paar keer gebeurd. We maakten dan geen overtreding, waardoor de aanval van Milan verder kon gaan', blikte de 26-jarige doelman terug bij SportMediaset.

Meret riep tijdens het interview kort na de wedstrijd al op tot het tonen van veerkracht. De uitschakeling in de Champions League mag het succes in eigen land niet gaan overschaduwen. Met nog acht speelrondes te gaan heeft Napoli als koploper van de Serie A een voorsprong van veertien punten op nummer twee Lazio. De eerste landstitel sinds 1990 is in aantocht voor de club die geïnspireerd door de aanvallende visie van trainer Luciano Spalletti weer is gaan bruisen.

'We hebben alles gegeven. We moeten onze hoofden niet laten hangen, we moeten doorgaan. Natuurlijk is er teleurstelling, omdat we weten dat we de kwaliteiten hebben om door te gaan. We hebben het tot de laatste seconde geprobeerd. Dit neemt niet weg dat we aan een geweldige reis bezig zijn. Met dit soort optredens gaan we ons doel in de competitie halen', klonk het strijdlustig.