Napoli-coach waarschuwt zijn sterren na pikante wissels

Reacties

Francesco Calzona, sinds maandag trainer van Napoli, schroomt er niet voor om grote namen te wisselen, bleek woensdagavond tegen Barcelona. Dat besluit viel bij Khvicha Kvaratskhelia niet in goede aarde.

Napoli-coach waarschuwt zijn sterren na pikante wissels
© Pro Shots
Napoli
Napoli
1 - 1
Barcelona
Barcelona

'De spelers die het goed doen laat ik staan, ik kijk niet naar namen', verklaarde Calzona bij Sky Sport Italia. Khvicha Kvaratskhelia werd in de 68ste minuut van de wedstrijd gewisseld. Het lukte de Georgische aanvaller niet om zijn emoties onder controle te houden en hij was zichtbaar geïrriteerd door het besluit van Calzona. De 23-jarige Kvaratskhelia was ook de eerste speler die het stadion verliet.

'Kvaratskhelia is een topspeler, hij zal ons helpen zoals hij dat vorig seizoen ook deed', stelde Calzona. 'Zijn spel was niet fantastisch, maar het is niet ongewoon dat een speler eens een slechte avond heeft. Hij miste het venijn om zijn man te passeren, maar ik ben redelijk tevreden.'

Nog opvallender was de wissel van Victor Osimhen, vlak nadat hij met een goede actie de gelijkmaker tegen de touwen schoot. 'Ik wilde hem er al eerder afhalen, maar vanwege een tactisch besluit, besloot ik hem nog een paar minuten te laten spelen', legde Calzona uit. Dat pakte dus goed uit, want in minuut 75 schoot Osimhen de gelijkmaker binnen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

De 55-jarige Calzona werkte eerder al voor Napoli tussen 2015 en 2018, als rechterhand van Maurizio Sarri. Hij combineert zijn rol als hoofdtrainer van de regerend Italiaanse kampioen met het bondscoachschap van Slowakije.

Bekijk hier al onze video's
Meer Napoli
Meer over Napoli
Meer UEFA Champions League
Meer over UEFA Champions League
Meer K. Kvaratskhelia
Meer over K. Kvaratskhelia
Meer V. Osimhen
Meer over V. Osimhen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.