Barcelona schiet te vaak met losse flodders en houdt Napoli in race

De heenwedstrijd in de achtste finale van de Champions League tussen Napoli en Barcelona heeft geen winnaar opgeleverd. Barcelona was woensdag in een groot deel van de wedstrijd oppermachtig, maar toonde zich ook kwetsbaar en kreeg daarvoor de rekening gepresenteerd door de thuisploeg.

Napoli
Napoli
1 - 1
Barcelona
Barcelona

Zowel Napoli als Barcelona kende een wat rommelige voorbereiding richting de knock-outfase van de Champions League, maar de bezoekers gingen daar woensdag aanvankelijk het beste mee om. Barça begon energiek aan de wedstrijd, terwijl Napoli weinig te vertellen had en al snel onder druk kwam te staan van de nummer drie van Spanje. Bij de Italianen sneuvelde trainer Walter Mazzarri maandag nog. Francesco Calzona volgde hem op.

Het overwicht in de eerste helft leverde Barcelona verschillende kansen op, maar telkens lag doelman Alex Meret in de weg. Bijvoorbeeld bij een poging van Lamine Yamal en even later toen Robert Lewandowski het op artistieke wijze probeerde. De keeper van Napoli lag ook in de weg toen Ilkay Gündogan van afstand uithaalde.

Vooral de onmacht van Napoli in eigen huis viel op. Barcelona profiteerde daar alleen niet genoeg van. Meret hield voor rust veel tegen, maar moest in de tweede helft toch buigen. Op aangeven van Pedri opende Lewandowski de score.

Zo leek Barcelona op weg naar een overwinning en zat er gezien het spelbeeld misschien nog wel meer in, maar Napoli toonde zich uiterst effectief na de openingstreffer van de bezoekers. Trainer Calzona voerde een dubbele wissel door, haalde onder anderen sterspeler Khvicha Kvaratskhelia naar de kant en zag zijn ploeg kort daarna gelijkmaken. Na een pass van Frank Anguissa gebruikte Victor Osimhen zijn lichaam goed. Hij zette Iñigo Martínez kinderlijk eenvoudig opzij en schoot raak voor 1-1.

Napoli had de smaak daarna te pakken en kreeg nog een aantal mogelijkheden om de 2-1 te maken, maar het bleef bij een gelijkspel. Ook omdat Gündogan in de extra tijd net naast schoot namens Barça. Op 12 maart reist Napoli af naar Barcelona voor de return.