'Nantes eist eerste betaling van Cardiff City voor Sala'

Nantes dreigt Cardiff City met juridische stappen als de Premier League-club het contract dat beide clubs afsloten aangaande de transfer van Emiliano Sala niet respecteert. Dat melden verschillende gezaghebbende Engelse media, waaronder de BBC en Sky Sports.

'Nantes eist eerste betaling van Cardiff City voor Sala'

Sala zat samen met piloot David Ibbotson aan boord van de Piper Malibu N264DB die op 21 januari van de radar verdween boven Het Kanaal. Begin deze week werd het vermiste vliegtuig gevonden, met daarin een lichaam. Nog onduidelijk is van wie dat lichaam is.

De 28-jarige Argentijnse spits was op weg naar Cardiff City, dat een transfervergoeding van vijftien miljoen pond (ruim zeventien miljoen euro) was overeengekomen met Nantes. Volgens de BBC was het de bedoeling dat Cardiff City dit bedrag in termijnen verspreid over drie jaar zou betalen. Naar verluidt dreigt de Franse club met juridische stappen als het niet binnen nu en tien dagen een eerste betaling heeft ontvangen.

Een bron van Cardiff City meldt dat de club het contract zal 'respecteren als alle feiten zijn opgehelderd.' De Premier League-club is verbaasd dat Nantes de eis heeft ingediend terwijl de operatie op zee nog in volle gang is.

Ook Sala's oude club Bordeaux zou recht hebben op een deel van de transfersom.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen