Namli mag proeven aan Deense nationale ploeg

Reacties

Het zijn mooie weken voor Younes Namli. De middenvelder van PEC Zwolle rondde woensdag zijn transfer naar FK Krasnodar – en dus spelen in de Champions League – af en hij krijgt een kans om zich te laten zien bij het nationale elftal van Denemarken.

Namli mag proeven aan Deense nationale ploeg

Assistent-coach Jon Dahl Tomasson heeft samen met bondscoach Age Hareide besloten dat Namli (24) mee mag trainen met de selectie. De Denen komen eind mei bij elkaar voor de EK-kwalificatiewedstrijden tegen Ierland en Georgië.

Tot een uitverkiezing in de selectie is het nog niet gekomen, want de voetbalbond van Denemarken bracht woensdag de geselecteerde namen naar buiten. Namli staat niet op de lijst, maar hij mag zich dus wel laten zien op de training.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

'We vinden dat hij het goed heeft gedaan, vooral na de winterstop is hij nog beter geworden', legt Tomasson in Deense media uit waarom Namli een kans krijgt. 'Hij is beslissend geweest bij PEC Zwolle. Namli is een speler waar je graag naar kijkt, dus dat willen we nu van dichtbij gaan doen.'

Namli staat volgend seizoen onder contract bij Krasnodar. Als nummer drie van Rusland gaat de club sowieso de voorronde van de Champions League in, maar mogelijk wordt Krasnodar op de laatste speeldag alsnog tweede. In dat geval is de club verzekerd van deelname aan de groepsfase van het elitetoernooi. Namli tekende in Rusland een contract tot medio 2023.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.