Bayern München heeft RB Leipzig op eigen veld op de knieën gekregen. Robert Lewandowski legde de basis voor het Beierse pak slaag.

RB Leipzig
RB Leipzig
1 - 4
Bayern München

Julian Nagelsmann keerde zaterdag terug in Leipzig, waar hij twee seizoenen werkte voor hij voor 25 miljoen euro werd weggehaald door Bayern München. 'Het was niet zo lang geleden dat ik met een andere bus kwam aanrijden, het is een bijzondere wedstrijd', zei de trainer.

Voor Nagelsmann werd het een zeer geslaagde avond in Leipzig. In de tiende minuut werd de eerste bouwsteen voor het succes gelegd door Lewandowski. De Poolse goalgetter benutte een strafschop, die was toegekend op advies van de VAR na hands van Kevin Kampl.

Jamal Musiala hielp Nagelsmann vroeg in de tweede helft comfortabeler op de bank te zitten. De voor Serge Gnabry ingevallen jongeling vergrootte in de 47ste minuut de marge om acht minuten later Leroy Sané de gelegenheid te geven de 0-3 te maken.

RB Leipzig, dat bij de stand van 0-2 een doelpunt zag worden afgekeurd wegens buitenspel, deed via een schitterend schot van afstand van Konrad Laimer snel wat terug. Maar het was onvoldoende om de Beierse gasten nog te verrassen. Die Bullen, waar Brian Brobbey op de bank bleef, zagen hun pogingen de achterstand te verkleinen stranden op de Bayern-defensie.

Bayern, dat in de slotfase via Maxim Choupo-Moting de zege extra kleur gaf, is door de zege naar de tweede plaats geklommen in de Bundesliga met een achterstand van twee punten op koploper VfL Wolfsburg.