'Leugenbaron' Nagelsmann geeft verklaring voor breken Leipzig-belofte

Reacties

Julian Nagelsmann wacht zaterdag ongetwijfeld een warm welkom in Leipzig. Zijn afscheidswoorden achtervolgen de Bayern München-trainer.

'Leugenbaron' Nagelsmann geeft verklaring voor breken Leipzig-belofte
© Pro Shots
RB Leipzig
RB Leipzig
1 - 4
Bayern München
Bayern München

'Het is niet erg dat er wat mensen mij uitfluiten. Ik hoor met rechts toch al wat minder', zei Nagelsmann, die deze zomer van RB Leipzig naar Bayern München verhuisde. De Beierse club betaalde ruim twintig miljoen euro om hem te kunnen contracteren.

Het warme ontvangst heeft ook te maken met eerdere uitlatingen van Nagelsmann. Hij had in april getekend bij Bayern München en deed een belofte: hij zou geen spelers of stafleden meenemen. Maar inmiddels zijn naast verschillende medewerkers spelers Marcel Sabitzer en Dayot Upamecano in zijn kielzog van Leipzig naar München verhuisd.

Het leverde de trainer de weinig vleiende bijnaam De Leugenbaron op. 'Ik laat het niet te dichtbij komen', zei Nagelsmann, die in de aanloop naar het duel met zijn oude club wel de drang voelde te reageren op zijn eerdere woorden.

'Op dat moment had ik nog geen enkel gesprek gehad met iemand in de leiding van Bayern. Het was dus niet duidelijk of ik iemand kon en zou meenemen', was de uitleg van Nagelsmann. 'In het geval van Upamecano was het al rond voor mijn komst. En bij Sabitzer moet je zeggen dat hij zelf besloot niet te verlengen. Het is niet zo slecht voor Leipzig dat we hem volgend jaar niet transfervrij zouden halen maar nu al en dat Leipzig nog geld ontvangt voor hem.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.