Nagelsmann windt zich op in Salzburg: 'Een ongelooflijk slechte beslissing'

Bayern München is woensdag ontsnapt aan een nederlaag tegen Red Bull Salzburg. Trainer Julian Nagelsmann wond zich na afloop van het Champions League-duel meer op over de arbitrage.

Red Bull Salzburg
1 - 1
Bayern München

Volgens Nagelsmann lag de verklaring voor het tegenvallende resultaat in de eerste helft. 'We waren te gevoelig voor fouten en we leden veel balverlies. De restverdediging was niet goed', zei de trainer na het 1-1 gelijkspel. 'Onze gelijkmaker was verdiend. We hebben Salzburg brutaal onder druk gezet en speelden erg goed na rust en met meer risico. Uiteindelijk kunnen we leven met het resultaat.'

Toch was er voor de Bayern-trainer reden zich op te winden. Na de late gelijkmaker van Kingsley Coman probeerde zijn ploeg nog meer uit het vuur te slepen. In de laatste seconden klonk er echter een fluitsignaal van scheidsrechter Michael Oliver bij een ogenschijnlijk onschuldig luchtduel van Thomas Müller met doelman Philip Köhn.

Nagelsmann kon er met zijn hoofd niet bij en uitte zijn ongenoegen bij Oliver. 'De scheidsrechter zei me dat hij niet had moeten fluiten! Dan vraag ik me af waarom hebben we dan die veelbesproken VAR? Dan laat je toch doorspelen, kijk je of Leroy (Sané, red.) de bal nog in het doel krijgt waar alleen nog een speler staat en keur je de goal af als er toch sprake is van een overtreding…'

Voor de Bayern-coach is het een onbevredigende gang van zaken. 'Ik begrijp het niet. Waarom laten we bij buitenspel 28 minuten doorvoetballen voor we affluiten?', zei Nagelsmann met gevoel voor overdrijving. 'Hier had je ook kunnen afwachten. Het was een honderdprocentkans. Het was een ongelooflijk slechte beslissing.'