Nagelsmann wil met Angeliño nieuwe aanval op Duitse top starten

Reacties

Bij RB Leipzig is er goede hoop dat trainer Julian Nagelsmann ook volgend seizoen over Angeliño kan beschikken. De Duitse topclub is met Manchester City in gesprek over de Spanjaard.

Nagelsmann wil met Angeliño nieuwe aanval op Duitse top starten
© Pro Shots

Het lukte Leipzig om Angeliño halverwege dit seizoen te verlossen van een reserverol in Manchester. De 23-jarige linksback is tot het einde van het seizoen gehuurd, maar Nagelsmann wil de verdediger graag langer bij de selectie houden. 'Ik ben erg blij dat het waarschijnlijk snel gaat lukken', doelde de 32-jarige succescoach donderdag tijdens zijn persconferentie op het langer houden van Angeliño.

Voor Leipzig zijn er verschillende mogelijkheden. Er is een koopoptie in het huurcontract, maar Angeliño een seizoen langer huren ligt volgens Duitse media meer voor de hand vanwege de financiële impact van de coronacrisis. De linksback is met zijn aanvallende impulsen een belangrijk onderdeel geworden van het tactische plan bij Leipzig. Angeliño kwam in de tweede seizoenshelft tot twaalf optredens in de Bundesliga, waarin Leipzig op koers ligt om als derde te eindigen.

Bij Man City lijkt Angeliño geen nieuwe serieuze kans te krijgen. Nadat hij in Nederland eerst indruk had gemaakt bij NAC Breda en later belangrijk was voor PSV hield de Engelse topclub de vleugelverdediger in de eerste helft van dit seizoen nog bij de selectie, maar na zwakke optredens in de verloren toppers tegen Liverpool en Manchester United kwam hij amper meer aan de bak.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.