Nagelsmann walgt van veld: 'Een ramp'

Reacties

Julian Nagelsmann heeft zijn beklag gedaan over de speelomstandigheden bij Duitsland tegen Nederland. De Duitse bondscoach denkt dat de 0-1 niet was gevallen op een normaal veld.

Nagelsmann walgt van veld: 'Een ramp'
© Pro Shots
Duitsland
Duitsland
2 - 1
Nederland
Nederland

De 0-1 van Joey Veerman in de vierde minuut viel na erg slordig balverlies van Duitsland op eigen helft. Linksback Maximilian Mittelstädt probeerde Jonathan Tah aan te spelen, maar de pass werd onderschept. 'Natuurlijk was het geen goede pass, maar ik denk dat Jonathan bij de bal was gekomen op een normaal veld', zei Nagelsmann na afloop tegenover Duitse media.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Nagelsmann deed geen poging zijn frustratie over het glibberige veld in Frankfurt te verbergen. Tijdens de wedstrijd viel al op dat spelers regelmatig weinig grip leek te hebben. 'Het veld was jammer genoeg een ramp. Veel spelers gleden weg. Zeker Jamal Musiala met zijn kapbewegingen', toonde de bondscoach zijn ongenoegen.

Musiala kwam ook aan het woord. Voor de 21-jarige aanvallende middenvelder van Bayern München was het uitzonderlijk om op zo'n slecht veld te spelen. 'Ik had het gevoel dat ik bij elke beweging weggleed. Ik draai natuurlijk veel met de bal, dan heb je wel wat stabiliteit nodig. Natuurlijk kan een veld glad zijn, maar niet zo glad. Het was gevaarlijk', klaagde de jonge international over de ondergrond waarop Duitsland met 2-1 won.

Bekijk hier al onze video's
Meer Duitsland
Meer over Duitsland
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.