Nagelsmann voorziet moeilijkheden voor oefenduel met Ajax

Reacties

Het tijdperk Julian Nagelsmann kende een valse start. De nieuwe trainer van Bayern München maakt zich niet te veel zorgen na de nederlaag.

Nagelsmann voorziet moeilijkheden voor oefenduel met Ajax
© Pro Shots

Bayern verloor zaterdagmiddag ondanks een treffer van Joshua Zirkzee met 3-2 van 1. FC Köln. Nieuwkomers Dayot Upamecano en Omar Richards konden Nagelsmann niet aan een positief debuut helpen.

Nagelsmann was niet verrast door het resultaat. 'Zo'n eerste test is interessant. Een paar spelers heeft het zeer goed gedaan, een paar mist nog wat ritme. Maar dat is normaal. Alles bij elkaar was het  onderhoudend met ook weer een paar toeschouwers erbij. Dat was ook mooi.'

De trainer beseft dat het nu nog improviseren is vanwege het ontbreken van de nodige EK-gangers. De enkelblessure voor Marc Roca was wat dat betreft slecht nieuws. De Spanjaard staat zeker enkele weken buitenspel.

Voorlopig zal Nagelsmann het met zijn veredelde B-ploeg moeten doen. De EK-gangers melden zich op 26 juli in Beieren voor hun eerste stappen op weg naar het nieuwe seizoen. Op 24 juli tegen Ajax zijn ze dus sowieso nog niet van de partij. 'Dat oefenduel zullen we met de huidige selectie moeten doen. Dat zal moeilijk worden. We moeten maar kijken hoe we erdoorheen komen.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.