Nagelsmann spreekt over 'waanzin' bij Bayern, Müller wijst naar DFB

Reacties

Bayern München liep voor de winterstop weg bij de naaste achtervolgers, maar begon het nieuwe jaar vrijdag met een nederlaag tegen angstgegner Borussia Mönchengladbach. Dat zorgt om meerdere redenen voor irritatie in het Beierse kamp.

Nagelsmann spreekt over 'waanzin' bij Bayern, Müller wijst naar DFB
© Pro Shots
Bayern München
Bayern München
1 - 2
Borussia Mönchengladbach
Borussia Mönchengladbach

'Die 1-1 was waanzin', verzuchtte trainer Julian Nagelsmann bij Sport1. Robert Lewandowski had Bayern daarvoor nog op voorsprong gebracht, maar Duits international Florian Neuhaus trok de stand snel gelijk. 'Dat was een doelpunt dat nooit had mogen vallen. Als we de bal fatsoenlijk wegspelen in plaats van een roei naar voren te geven, hadden we makkelijk kunnen uitverdedigen.'

Daarmee richtte Nagelsmann zijn pijlen indirect op Niklas Süle, die er bij de gelijkmaker niet goed uit zag. Door een treffer van Stefan Lainer zou het door corona geplaagde Bayern tot overmaat van ramp nog onderuitgaan. Nagelsmann sprak ondanks de nederlaag van een 'behoorlijke prestatie' en een 'zeer goede' eerste 25 minuten, maar kon op weinig bijval rekenen van de Duitse analytici.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Mario Basler, voormalig spits van Der Rekordmeister kon zich niet vinden in de woorden van de 34-jarige oefenmeester. 'Ik moet Julian hier tegenspreken. Bayern speelde niet goed en deed veel te weinig om te winnen. Ze hebben terecht verloren. Wat dit team op de mat heeft gelegd, is gewoon te weinig', oordeelde Basler.

Nul op het rekest
Daarbij moet worden aangetekend dat Bayern de nodige spelers miste. Onder anderen Manuel Neuer, Leroy Sané en Lucas Hernández legden een positieve coronatest af en waren niet beschikbaar voor het duel met Gladbach. De club vroeg om uitstel, maar kreeg nul op het rekest van de Duitse bond. 'Anderen moeten beoordelen of dat eerlijk is', zei Thomas Müller, die wel kon meespelen. 'Maar de competitieleiding moet weten waar ze mee bezig zijn.'

Ook doelman Sven Ulreich, die Neuer verving onder de lat, zette zijn vraagtekens bij de keuze van de DFB om het duel niet van het programma te halen. 'De omstandigheden waren natuurlijk heel moeilijk voor het team, ook omdat je geen moment wist of je nu ging spelen. Ik weet niet of de wedstrijd door had moeten gaan', stelde de reservekeeper.

Angstgegner
Door de zege op Bayern München mag Borussia Mönchengladbach zich overigens officieel angstgegner van de koploper noemen. Die Fohlen boekten de 27ste competitiezege op Bayern, eentje meer dan Werder Bremen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.