Nagelsmann flirt met Kroos: 'Een interessante gedachte'

Reacties

Toni Kroos speelde op 29 juni 2021 zijn laatste interland voor Duitsland, maar zou spoedig weer opgeroepen kunnen worden. Bondscoach Julian Nagelsmann filosofeerde daarover.

Nagelsmann flirt met Kroos: 'Een interessante gedachte'
© Pro Shots

Kroos bedankte na het mislukte EK van 2021, waarin Engeland in de achtste finale te sterk was. Hij is echter nog altijd goud waard voor Real Madrid, een duidelijk signaal dat de sleet er nog niet op zit. Nagelsmann was zaterdag te gast bij het ZDF-programma Das aktuelle Sportstudio en kreeg de vraag in hoeverre een terugkeer van Kroos bij de Duitse nationale ploeg realistisch is.

'Dat is een interessante gedachte. Ik had al lang voor mijn tijd bij Bayern München contact met Toni en met hem van gedachten gewisseld. Hij doet het uitzonderlijk goed bij Real Madrid. Ik praat veel met hem over voetbal', reageerde Nagelsmann. 'Ik heb hem ook verteld dat zolang hij een Duits paspoort heeft, hij zijn beste prestaties moet neerzetten. En wellicht dat ik hem dan weer bel.' 

De 33-jarige Kroos debuteerde onder Joachim Löw bij de Duitse ploeg. Dat was op 3 maart 2010. Hij speelde tot nu toe 106 wedstrijden voor zijn land.

Spelersprofiel

T. Kroos


Geboortedatum:
4 januari 1990
Leeftijd:
34
Geboorteplaats:
Greifswald
Nationaliteit
Duitsland
Lengte:
1,83 m
Gewicht:
76 kg
Huidige club:
Real Madrid
Nationaal team:
Duitsland
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.