NAC zakt onnodig naar plaats zestien

NAC Breda is geheel onnodig dieper in de degradatiezorgen beland. Op bezoek bij Heracles Almelo leidde de ploeg van trainer Cees Lok binnen een half uur met 2-0, maar dat was voor de Bredanaars niet voldoende. Heracles vervulde de sportieve plicht en won zelfs nog met 4-2.

Stond NAC voorafgaand aan het duel in Almelo nog op een veilige veertiende plaats, met nog een speeldag te gaan vindt de club zichzelf terug op de zestiende plaats.

Cruciaal in het duel in het Polman Stadion was het doelpunt van Gert Jan Tamerus, die in de blessuretijd van de eerste helft Heracles terug in de wedstrijd bracht door de 1-2 aan te tekenen. Vervolgens klungelde NAC er in de tweede helft op los. Sota Hirayama (een kopbal van dichtbij) en Stefaan Tanghe (die een verloren bal oppikte) profiteerden. En invaller Marc Höcher scoorde ook nog eens in de slotfase: 4-2.

En daarmee stond de wedstrijd op zijn kop, want NAC kende een bliksemstart. De Bredanaars stonden binnen twee minuten al op voorsprong. Sander van Gessel brak door op de linkerflank en zette de bal zo voor dat Leonardo simpel kon binnen tikken.

Door een gelukkige goal van Ronnie Stam leken de gasten binnen het half uur de buit binnen te hebben. De linksachter schoot van grote afstand op het doel van Heracles. De komende zomer naar FC Groningen vertrekkende doelman Brian van Loo, die van trainer Peter Bosz in de basis mocht starten, stond een paar meter voor zijn doel en werd verrast door het schot van Stam.

Een uur later stonden de zaken er een stuk slechter voor. NAC verloor niet alleen met 4-2, maar zag de concurrentie (ADO en Sparta) wel drie punten pakken. De Bredanaars zakten van plaats veertien naar zestien en moeten in de thuiswedstrijd tegen PSV de play-offs zien te ontlopen.