NAC start seizoen met 'herintreder' Noppert op doel

Reacties

Andries Noppert start het seizoen als eerste keeper van NAC Breda. De Fries krijgt voorlopig de voorkeur boven Nigel Bertrams en staat zaterdag op bezoek bij Vitesse (20.45 uur) onder de lat.

NAC start seizoen met 'herintreder' Noppert op doel

Bertrams kwam deze zomer over van rivaal Willem II, en ging deze voorbereiding de concurrentiestrijd aan met Noppert. De twee ontliepen elkaar qua niveau maar weinig. Wel leek de nieuweling lange tijd de betere papieren te hebben. Noppert maakte tegen het Turkse Gençlerbirligi (2-2) bijvoorbeeld geen zekere indruk, terwijl Bertrams aanvankelijk wat stabieler oogde.

Toch kiest trainer Stijn Vreven alsnog voor Noppert, niet in de laatste plaats door het gewonnen oefenduel met Excelsior. Daarin maakte de lange goalie een prima indruk, hetgeen hem de kans in het eerste van NAC oplevert. Een kans die voor de man met het bijzondere verhaal lange tijd ver weg leek.

De 23-jarige Fries kwam in 2014 over van SC Heerenveen, was in zijn eerste jaar - waarin NAC degradeerde - derde doelman, waarna hij in 2015/16 stand-in van clubicoon Jelle ten Rouwelaar werd. In die laatste rol kwam hij vanwege een trieste reden tot één optreden. Op 22 april 2016 verving hij Ten Rouwelaar, die ontbrak vanwege het overlijden van zijn moeder. Daardoor kwam diens recordreeks - hij miste sinds 31 augustus 2008 geen enkele wedstrijd - na acht jaar ten einde.

Progressie
Vorig seizoen mocht Noppert twee keer opdraven. Ten Rouwelaar was inmiddels gestopt en verder gegaan als keeperstrainer, maar Jorn Brondeel (nu FC Twente) was de nieuwe eerste keeper. Hij viel in het duel met FC Dordrecht echter geblesseerd uit en moest de wedstrijd tegen FC Den Bosch missen. Beide keren kreeg de sympathieke Noppert - publiekslieveling en bindmiddel in de groep - de kans.

En dat terwijl hij bijna niet meer in Breda was geweest. Noppert kreeg in 2016 te horen dat zijn contract niet verlengd zou worden omdat zijn progressie niet goed genoeg zou zijn, maar daar stak de toen kersverse keeperstrainer Ten Rouwelaar een stokje voor. Hij zag de mogelijkheden van zijn voormalig teamgenoot en huidige pupil, en drong bij de clubleiding aan op een nieuw contract voor Noppert. De herintreding resulteert nu in een kans op het hoogste niveau.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.