NAC ruilt pareltje Verbruggen razendsnel in voor ervaren Kortsmit

Reacties

Anderlecht heeft het achttienjarige keeperstalent Bart Verbruggen weggeplukt bij NAC Breda. De jonge goalie wordt dit seizoen derde keeper bij de Belgische topclub. NAC heeft direct Roy Kortsmit vastgelegd als vervanger van de jongeling.

NAC ruilt pareltje Verbruggen razendsnel in voor ervaren Kortsmit
© Pro Shots

Verbruggen kwam zes jaar geleden terecht in de Bredase jeugdopleiding, waar hij zich ontwikkelde tot toptalent. Zo was hij eind 2019 met Oranje nog actief op het WK Onder-17. Dit seizoen zou hij deel uitmaken van de A-selectie, maar het laatste stapje in zijn ontwikkeling maakt Verbruggen in ieder geval niet bij NAC. In Brussel treft hij NAC-icoon Jelle ten Rouwelaar, die keeperstrainer is bij Anderlecht. 'Natuurlijk kent Jelle hem goed, maar al onze keeperscouts zitten op dezelfde lijn wat zijn potentieel betreft', aldus Peter Verbeke, sportief directeur van de Belgen. Verbvruggen wordt derde keeper, achter Hendrik Van Crombrugge en Timon Wellenreuther (ex-Willem II).

NAC heeft overigens snel gehandeld, want een paar minuten na de bekendmaking van het vertrek van Verbruggen werd Kortsmit vastgelegd: de 28-jarige goalie heeft een contract voor twee jaar ondertekend. Kortsmit speelde in de jeugd van Feyenoord en kwam via RKVV Westlandia terecht bij Sparta Rotterdam. Daar speelde hij tot 2019, nadat zijn contract niet werd verlengd ging hij nog even aan de slag bij Almere City FC, waarna hij nu dus neerstrijkt bij De Parel van het Zuiden.

Bij NAC staan ook doelmannen Chiel Kramer en eerste keus Nick Olij onder contract, al zou laatstgenoemde in de belangstelling staan van meerdere clubs, waardoor een vertrek nog altijd tot de mogelijkheden behoort.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.