NAC revancheert zich voor afdroogpartij, Seuntjens maakt woorden Snoei waar

NAC Breda heeft de bekerkater zondagmiddag weggespoeld met een overtuigende zege op Roda JC Kerkrade. De Graafschap deed op zijn beurt goede zaken tegen Go Ahead Eagles.

NAC Breda
NAC Breda
4 - 1
Roda JC Kerkrade

NAC werd donderdag nog met 7-1 afgedroogd in De Kuip, maar liet drie dagen later zien die klap goed te hebben verwerkt. In de laatste wedstrijd onder interim-trainer Maurice Verberne, die plaatsmaakt voor René Trost, was Roda JC geen partij voor de ploeg van Peter Hyballa.

NAC begon sterk aan het duel met Roda en kreeg na dertien minuten loon naar werken toen de bal op de stip ging. Jan Paul van Hecke benutte de strafschop. Daarna waren er genoeg kansen op de 2-0, die uiteindelijk pas vlak voor rust viel toen Finn Stokkers uit de rebound gemakkelijk binnenkopte.

Na rust deed Roland Alberg uit een penalty iets terug namens Roda, maar NAC sloeg de Limburgse aanval overtuigend af. Dankzij rake schoten van Pele van Aanholt en Mounir El Allouchi werd het uiteindelijk 4-1 voor NAC, dat in de Keuken Kampioen Divisie nu zes duels ongeslagen is.

Go Ahead Eagles
1 - 2
De Graafschap

Go Ahead zette eerder dit seizoen een veel imposantere reeks neer door van begin september tot eind januari ongeslagen te blijven in competitieverband, maar is inmiddels lang niet meer zo constant. De Graafschap bracht de ploeg van Jack de Gier zondag de derde nederlaag in zes competitieduels toe.

De Superboeren waren met zeven zeges in acht duels en het winnen van de periodetitel bezig aan een sterke serie en die kreeg zondag een vervolg. Ralf Seuntjens tikte na negen minuten binnen uit een voorzet van Javier Vet. Vijf minuten na rust was Seuntjens juist aangever bij de 0-2 van Branco van den Boomen.

De aansluitingstreffer van Maarten Pouwels in de 86ste minuut kwam te laat om De Graafschap nog van de overwinning af te houden. En dus staat de ploeg van trainer Mike Snoei er uitstekend voor. De tweede plaats (directe promotie) is met zeven punten voorsprong op FC Volendam stevig in handen.

In VI sprak Snoei deze week nog zeer lovend over Seuntjens. De routinier betaalde zijn trainer dus terug.