Hyballa feliciteert NAC met bekeravontuur tijdens kleedkamerspeech

Peter Hyballa raakt niet in paniek van de forse bekernederlaag tegen Feyenoord. De trainer van NAC Breda baalt natuurlijk van de 7-1 uitslag, maar probeerde zijn spelers meteen na afloop op te beuren en feliciteerde hen met de prestaties in het KNVB-bekertoernooi. Daarin schakelde NAC in de vorige rondes immers nog PSV en AZ uit.

Feyenoord
Feyenoord
7 - 1
NAC Breda
NAC Breda

Hyballa zag dat zijn plan aanvankelijk ook in De Kuip werkte. 'Iedereen heeft gezien dat we de eerste vijftien à twintig minuten goed in de wedstrijd zaten en het betere team waren door hoog druk te zetten, maar dan moet je een doelpunt maken', zei de trainer tegen FOX Sports. 'Anders hebben we niet alleen problemen tegen een heel goede Eredivisie-ploeg, zoals vandaag, maar ook in de Keuken Kampioen Divisie. Daar moeten we de komende weken aan werken.'

Hyballa gaf toe dat Nacho Monsalve, veroorzaker van twee penalty's, niet zijn beste dag had, maar de Spanjaard was niet de enige. 'De hele verdediging had een beetje een off-day. Maar je moet ook respect voor Feyenoord hebben. Ze hadden altijd een goede snelheid in de bal en maakten heel mooie doelpunten. En of het dan 5-1, 6-1 of 7-1 wordt… Het was een uitdaging voor ons vandaag. De eerste twintig minuten waren goed, en de volgende zeventig minuten waren scheisse.'

Het lukte Hyballa ook niet de rust in zijn ploeg te laten terugkeren 'Dat probeer je, maar je hebt niet zoveel mogelijkheden in de coaching. Maar het eerste doelpunt kwam uit een standaardsituatie, dat kan gebeuren. Het tweede doelpunt was een penalty, het derde doelpunt een foutje van de keeper. Feyenoord is ook niet van dezelfde kwaliteit. En dan hebben wij de pech dat we de doelpunten zo tegenkrijgen. En bij 3-0 wordt de rugzak natuurlijk heel erg zwaar.'

En dus kwam het bekersprookje van NAC op hardhandige wijze ten einde. Hyballa kan er mee leven. 'Natuurlijk, voor iedere trainer doet het pijn om met 7-1 te verliezen. Maar ik heb een speech gehouden in de kleedkamer: "Proficiat voor de beker, rustig blijven en nu moeten we heel veel oefenwedstrijden spelen richting de play-offs." Het heeft nu geen zin te gaan schreeuwen. We moeten concluderen dat we vandaag helemaal geen kans hebben gehad tegen Feyenoord.'