NAC neemt dankzij knappe comeback wraak op FC Emmen

NAC Breda is zaterdag uitstekend gestart aan het nieuwe jaar. De Brabanders knokten zich op bezoek bij FC Emmen terug van een achterstand en boekten dankzij een comeback een knappe zege. NAC klom zo liefst drie plaatsen op de ranglijst.

FC Emmen
FC Emmen
2 - 3
NAC Breda
NAC Breda

Als het aan Jean-Paul van Gastel had gelegen, zat hij zaterdag niet eens op de bank bij NAC. De trainer van de Brabantse club had zijn zinnen gezet op een vertrek naar Besiktas, waar Giovanni van Bronckhorst hem wilde hebben als assistent. NAC ging echter voor een vertrek liggen, waardoor Van Gastel aanbleef.

In Emmen moest de trainer het stellen zonder onder anderen Boy Kemper, Javier Vet en Clint Leemans, die alle drie langdurig geblesseerd zijn. Zonder het drietal kwam NAC al vroeg op achterstand. Spits Piotr Parzyszek legde de bal af en Jari Vlak tikte de 1-0 binnen. De middenvelder van Emmen zorgde later in de eerste helft ook voor 2-0. Zijn schot werd van richting veranderd en vloog in het doel.

Zo leek NAC een kansloze wedstrijd te spelen, maar de bezoekers knokten zich in de tweede helft knap terug. Emmen liet via Chardi Landu en Parzyszek kansen op 3-0 liggen. NAC was na rust scherper. Matthew Garbett zorgde met een prachtig afstandsschot voor 2-1. Tien minuten later schoot Elías Már Ómarsson uit de kluts de 2-2 binnen na een Bredase hoekschop.

Comeback
Standaardsituaties waren zaterdag goud waard voor de gasten uit Breda, want ook de 2-3 viel daaruit. Parzyszek verlengde een vrije trap van NAC onbedoeld met zijn voet en stelde Martin Koscelnik zo in staat om bij de tweede paal van dichtbij binnen te werken. Zo knokte NAC zich terug van een 2-0 achterstand en nam de club wraak voor de 1-3 nederlaag in eigen huis van eerder dit seizoen. Vorig seizoen was Emmen in de play-offs ook al te sterk voor NAC.

Door de zege klom NAC over Emmen heen op de ranglijst. De ploeg van Van Gastel steeg naar plek zes, terwijl Emmen nu negende staat met twee punten minder dan NAC. De achterstand van NAC op nummer twee ADO Den Haag bedraagt zes punten.