NAC houdt na penalty's bekerdroom in leven

NAC Breda heeft zich dinsdag geplaatst voor de tweede ronde van het TOTO KNVB-bekertoernooi. VVV-Venlo ging na strafschoppen ten onder.

NAC Breda
NAC Breda
ns
1 - 1
VVV-Venlo
VVV-Venlo

Op eigen veld komt NAC Breda dit seizoen in de Keuken Kampioen Divisie beduidend beter voor de dag dan op vreemde bodem. In het Rat Verlegh Stadion werden dertien van de vijftien veroverde punten verzameld.

VVV-Venlo, dat in de competitie in De Koel tegen NAC genoegen had moeten nemen met een punt, was in Breda in de eerste helft ook de onderliggende partij in het bekerduel. Desondanks zochten de Limburgers na 45 minuten de kleedkamer op met een voorsprong. Een schitterend schot van afstand van Yannick Leliendal had de gasten na ruim een half uur op 0-1 gebracht.

Gedwongen door de achterstand moest NAC nog meer de aanval zoeken. Trainer Edwin de Graaf bracht achtereenvolgens Thom Haye, Odysseus Velanas, Ezechiel Banzuzi en Moreno Rutten om die jacht op de gelijkmaker kracht bij te zetten. Met de verse krachten beet de thuisploeg in de soms verhitte strijd zich steeds stuk op de VVV-defensie, totdat Haye in de 89ste minuut met een schot van afstand voor de verlossende 1-1 tekende.

Ook in de verlenging was NAC de bovenliggende partij, waar VVV net als in de reguliere speeltijd bij vlagen gevaarlijk was in de tegenaanval. Gaandeweg ebden de krachten weg bij beide ploegen. Strafschoppen moesten de beslissing brengen in de slijtageslag. NAC was vanaf de stip VVV de baas met een plaats in de tweede ronde als beloning. Nick Olij was de held van Breda door twee strafschoppen te stoppen.