NAC heeft Zwarthoed binnen en hoopt op Van Leer

Reacties

Theo Zwarthoed behoort de rest van het seizoen tot de selectie van NAC Breda. De Brabanders hebben met de 35-jarige doelman (die vorig seizoen nog bij Excelsior onder contract stond) overeenstemming bereikt over een contract voor dit seizoen, met een optie voor nog een jaar.

NAC heeft Zwarthoed binnen en hoopt op Van Leer

Zwarthoed is bij NAC niet de beoogde nieuwe eerste doelman, maar wordt gezien als de ervaren vervanger van de zeer waarschijnlijk vertrekkende Mark Birighitti. NAC hoopt deze week nog een eerste doelman vast te leggen. Benjamin van Leer, inmiddels derde doelman bij Ajax, is voor die positie de voornaamste kandidaat. NAC wil echter eerst volledige zekerheid hebben over de fitheid van de voormalige Roda JC-goalie alvorens de huurvoorwaarden met Ajax geregeld kunnen worden.

De eventuele komst van Van Leer lijkt pas na het Champions League-voorrondetreffen tussen Dinamo Kiev en Ajax beklonken te worden. De goalie is met de selectie van de Amsterdammers meegereisd naar Oekraïne.

Na de plotselinge terugkeer van Arijanet Muric naar Manchester City stond de Poolse jongeling Karol Niemczycki tegen Excelsior onder de lat. Hoewel hij het naar behoren deed, wordt een vaste stek onder de lat voor de Pool nog te vroeg geacht. Wellicht dat hij komende zondag in de uitwedstrijd tegen Feyenoord opnieuw onder de lat staat. Dat zal afhankelijk zijn van het tijdstip waarop de nieuwe eerste doelman zich deze week meldt bij NAC.

Trainer Mitchell van der Gaag en Zwarthoed werkten het afgelopen seizoen samen bij Excelsior. Ook vorig seizoen vond Zwarthoed vlak voor het verstrijken van de transferdeadline pas een nieuwe werkgever. Nadat de sluitpost (die in Nederland ook uitkwam voor Volendam, AZ, RKC Waalwijk en De Graafschap) met Go Ahead Eagles degradeerde, had hij zich gemeld bij de amateurs van De Dijk. Excelsior bood hem een contract aan nadat eerste doelman Alessandro Damen opnieuw lang uit de roulatie was vanwege een knieblessure.

Zwarthoed was in eerste instantie tweede keus achter de eveneens aangetrokken IJslander Ogmundur Kristinsson. De Volendammer verdrong de weinig overtuigende IJslander en kwam uiteindelijk tot zestien Eredivisie-optredens.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.