NAC haalt Te Vrede en wacht op papierwerk Sadiq

Reacties

NAC Breda is dicht bij het aantrekken van Mitchell te Vrede. Hij trainde vrijdagochtend al mee met de Bredanaars, die met de 26-jarige aanvaller in de afrondende fase van de onderhandelingen zijn aanbeland. Umar Sadiq (20) wordt op zijn beurt waarschijnlijk gehuurd van AS Roma, al moet daarvoor nog wel het nodige papierwerk worden afgerond. Thomas Enevoldsen vertrekt op zijn beurt, hij is overbodig geworden.

NAC haalt Te Vrede en wacht op papierwerk Sadiq

Te Vrede komt uit de jeugd van AZ, maar debuteerde namens Excelsior in het betaald voetbal. Hij maakte daarna de overstap naar Feyenoord, waar hij lange tijd de stand-in was voor Graziano Pellè. Te Vrede speelde vervolgens nog bij SC Heerenveen, voordat hij een jaar geleden naar Boluspor vertrok. In dienst van de Turkse club - waar ook Rydell Poepon onder contract staat - werd in april vorig jaar teelbalkanker geconstateerd bij Te Vrede, waaraan hij succesvol werd geopereerd.

In Turkije kwam hij maar amper aan de bak, waarna zijn contract drie maanden geleden werd ontbonden. Nu maakt hij de overstap naar NAC. In de punt van de aanval had trainer Stijn Vreven eigenlijk alleen de beschikking over Manchester City-huurling Thierry Ambrose, al kwam ook de in de zomer aangetrokken Enevoldsen voor die positie in aanmerking. De Deen vertrekt nu echter, wordt opgevolgd door Te Vrede, terwijl dus ook Sadiq de Bredase gelederen moet komen versterken.

De nog net twintigjarige Nigeriaan (foto onder) staat onder contract bij Roma, dat hem vorig seizoen verhuurde aan Bologna en in de eerste helft van de huidige jaargang stalde bij Torino. Bij beide clubs kwam Sadiq maar mondjesmaat in actie en scoorde hij niet. Na de twee weinig overtuigende verhuurperiodes in de Serie A, gaat Roma hem nu dus bij NAC stallen. Wel geven de Bredanaars aan dat het benodigde papierwerk nog even op zich laat wachten. Door alle perikelen zal Enevoldsen de club alweer gaan verlaten, hij kwam eind augustus nog naar NAC.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.