NAC en De Graafschap naar play-offs, droom Almere City valt in duigen

Reacties

Vrijdag vond de allerlaatste speelronde van in de reguliere competitie van de Keuken Kampioen Divisie plaats. NAC Breda en De Graafschap plaatsten zich voor de play-offs. Voor Almere City waren de druiven zuur. De ambitieuze club miste de periodetitel en mag zich richten op nog een jaar op het tweede niveau.

NAC en De Graafschap naar play-offs, droom Almere City valt in duigen
Excelsior
Excelsior
2 - 2
NAC Breda
NAC Breda

NAC had aan een punt genoeg om een ticket voor de play-offs te veroveren. En zelfs als dat niet lukte, was het enkel in een heel onwaarschijnlijk scenario zo dat het het toetje van het seizoen mis zou lopen. Gastheer Excelsior was allang verzekerd van dat nagerecht. Bij de Rotterdammers stond het duel in het teken van Thijs Dallinga, die topscorer van de competitie kon worden.

De Bredanaars probeerden al snel het ticket voor de play-offs in veilige haven te brengen. Odysseus Velanas maakte in de openingsfase op aangeven van Danny Bakker zijn tiende treffer van het seizoen. Dallinga kon op slag van rust echter zijn 32ste doelpunt van het seizoen langs de goed keepende Nick Olij werken. Vlak na rust werd het nog erger, doordat Reuven Niemeijer er 2-1 van maakte. De gelijkmaker kwam in extremis. Dion Malone was de maker. Daardoor plaatste NAC zich voor play-offs en treft het dinsdag op eigen veld ADO Den Haag.

Jong Ajax
Jong Ajax
1 - 1
De Graafschap
De Graafschap

De Graafschap vergat vorig jaar op De Toekomst om promotie naar de Eredivisie veilig te stellen en mocht vrijdagavond voor het eerst terug naar Amsterdam. In de jacht op nacompetitievoetbal was het afhankelijk van gebeurtenissen op de andere velden. Bij de Amsterdammers begon Mohammed Ihattaren in de basiself. Ook met de talentvolle rechtervleugelaanvaller kon Jong Ajax de Superboeren nauwelijks pijn doen.

Vlak na rust was het Sam Hendriks die voor de gasten zelfs de grootste kans kreeg. Even later was het alsnog raak: Jeffrey Fortes was de maker. Daardoor konden de Doetinchemmers rustig achterover leunen. De Graafschap trok de zege echt niet over de streep. Arjany Martha kon van dichtbij de gelijkmaker binnen tikken. Toch konden de Superboeren een feestje vieren, want maandag ontvangt het op de eigen Vijverberg FC Eindhoven.

Almere City FC
Almere City FC
0 - 3
Jong AZ
Jong AZ

Almere City droomde stiekem van een surreëel scenario. Het kon bij een aantal meevallers nog periodekampioen worden en het nacompetitieticket van De Graafschap of NAC afsnoepen. Al snel werd echter duidelijk dat dat niet zou gaan gebeuren. Op eigen veld ging het zelfs op pijnlijke wijze onderuit. Mexx Meerdink, zoon van voormalig international Martijn Meerdink, legde Almere City in de tweede helft op de pijnbank.

Mohamed Taabouni maakte het allemaal nog erger. Twee keer zelfs, waardoor hij de cijfers nog pijnlijker maakte voor de thuisploeg. Daardoor eindigt het seizoen van het ambitieuze Almere City vroegtijdig. FC Emmen mocht opnieuw een feestje vieren. De kampioen pakte door de zege op ADO Den Haag de premie die toebehoort aan de vierde periodewinnaar.

Overige uitslagen:

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.