Na 'nee' van Keane vindt Sunderland zesde manager in vijf jaar

Reacties

Sunderland heeft zijn lot in handen gelegd van Alex Neil. De veertigjarige Schot is de opvolger van Lee Johnson, die eind januari werd ontslagen. Aan Neil de taak om het dolende Sunderland na slechts één zege in zes wedstrijden in de League One weer aan de praat te krijgen.

Na 'nee' van Keane vindt Sunderland zesde manager in vijf jaar
© Pro Shots

De clubleiding van Sunderland had de pijlen na het ontslag van Johnson aanvankelijk gericht op Roy Keane, die de club in 2007 naar het kampioenschap in het Championship leidde. De deal met de analist van Sky Sports klapte woensdag echter. Keane verkocht Sunderland een 'nee', waarna het vizier werd gericht op Neil.

Met de voormalig manager van Norwich City kwam Sunderland wel tot een akkoord. Hij is de zesde trainer die een poging gaat wagen om The Black Cats uit het moeras te trekken. Onder Simon Grayson en Chris Coleman zakte Sunderland in het seizoen 2017/18, na de degradatie uit de Premier League van het jaar ervoor, af naar de League One. Jack Ross, Phil Parkinson en ook Johnson slaagden er niet in om Sunderland daarna weer te laten floreren.

Sunderland deed het aan het einde van 2021 nog prima zes zeges in acht wedstrijden, maar is het in het nieuwe jaar helemaal kwijt. De 6-0 nederlaag bij Bolton Wanderers werd Johnson fataal. Twee dagen later verraste de club door Jermain Defoe terug te halen. Met de 39-jarige publiekslieveling hoopt de huidige nummer vier van de League One na vier seizoenen terug te keren naar het Championship.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Hoe verging het Sunderland na twee seizoenen van de Netflix-serie Sunderland 'Til I Die? Je leest het op VI PRO:

Bekijk hier al onze video's
Meer Sunderland
Meer over Sunderland
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.