Na meerdere rechtszaken mag Munir alsnog niet naar het WK

Reacties

Munir El Haddadi ging de strijd aan met de FIFA om deel uit te mogen maken van het Marokkaanse elftal, maar de aanvaller wordt richting het WK in Qatar genegeerd door bondscoach Walid Regragui.

Na meerdere rechtszaken mag Munir alsnog niet naar het WK
© Pro Shots

De opvolger van de ontslagen Vahid Halilhodzic maakte donderdag zijn selectie bekend en riep onder anderen Hakim Ziyech, Noussair Mazraoui, Sofyan Amrabat en Zakaria Aboukhlal op. Voor Munir was er geen plekje op de lijst met 26 spelers, terwijl de aanvaller zo hard had geknokt om zich bij Marokko te mogen melden.

De WK-selectie van Marokko. Tekst gaat verder onder de tweet

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Op 8 september 2014 speelde Munir twaalf minuten mee tijdens een EK-kwalificatie-wedstrijd van Spanje tegen (toen nog) Macedonië. In die tijd betekende een debuut ook meteen dat de interlandcarrière van een speler vaststond. Voor Munir volgde er na zijn twaalf minuten nooit meer speeltijd voor Spanje.

In de tussentijd veranderde de FIFA zijn regels, waardoor het voor jonge spelers makkelijker was om na het debuut voor een land alsnog voor een ander land te kiezen als international. Munir viel echter buiten de boot en stapte van de FIFA naar het CAS en terug naar de FIFA. Na veel slepende rechtszaken kreeg hij eindelijk gelijk. In 2021, zeven jaar na zijn debuut voor Spanje, kwam Munir ook in actie voor Marokko.

Vorig jaar speelde Munir vier wedstrijden in de kwalificatieperiode richting het WK in Qatar, waar Marokko zich uiteindelijk voor plaatste. Een plek in de WK-selectie leverde het de aanvaller van Getafe echter niet op. Hij zal vanuit huis toe moeten kijken hoe zijn landgenoten het opnemen tegen achtereenvolgens Kroatië, België en Canada.

Wil jij alles lezen over het WK en nog dichter bij de actie komen? Word dan nu hier lid van VI PRO en krijg gratis onze exclusieve WK-special (t.w.w. €9,99) bij een maandelijks opzegbaar abonnement.

Ben je al lid van VI PRO? Bestel dan hier de WK-special met 30% korting.
Word nu lid van VI PRO
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.