Na Makaay haakt ook De Guzman af bij Feyenoord

Feyenoord voelt de gevolgen van het afstaan van spelers aan de Nederlandse olympische ploeg. Dat Roy Makaay met een breuk in een botje in zijn rechtervoet zaterdag ontbreekt in de strijd om de Johan Cruijff Schaal, was al bekend. Maar nu blijkt ook Jonathan de Guzman geblesseerd te zijn geraakt in China.

Na Makaay haakt ook De Guzman af bij Feyenoord

De middenvelder heeft last van een lies, zo bleek op de training, en is daardoor in de Amsterdam Arena niet inzetbaar voor de bekerwinnaar tegen landskampioen PSV. 'Hij begon al met pijn en dan moet je niet doorzetten', legde coach Gertjan Verbeek uit aan het AD.

'Jonathan heeft last van een liesblessure die hij in China heeft opgelopen. Hij had tegen PSV misschien op de bank kunnen plaatsnemen, maar dan had hij topfit moeten zijn en dat is hij niet.'

PSV kan wel over zijn drie olympiërs beschikken. Dirk Marcellis, Otman Bakkal en Erik Pieters zijn fit teruggekeerd van het toernooi dat voor Oranje eindigde in de kwartfinale tegen Argentinië.

Marcellis was een vaste waarde en speelde alle vier de duels, Bakkal begon twee keer in de basis en viel twee keer in en Pieters moest genoegen nemen met een invalbeurt en een basisplaats.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen