Na bijna drie jaar is het eindelijk weer eens raak voor Ajax-huurling Bandé

Reacties

Ajax is al druk bezig met de aankomende transferzomer en denkt daarbij onder meer aan Kamaldeen Sulemana, een negentienjarige linksbuiten van FC Nordsjælland. Ondertussen doet Hassane Bandé in Kroatië zijn best om ook nog in beeld te blijven bij de technische leiding van de Amsterdammers.

Na bijna drie jaar is het eindelijk weer eens raak voor Ajax-huurling Bandé
© Pro Shots

We zouden het bijna vergeten, maar Ajax heeft toch flink geïnvesteerd in de komst van Bandé. De club telde ongeveer 8,5 miljoen euro neer voor de komst van de aanvaller, die overkwam van KV Mechelen en zich in mei 2018 met hoge verwachtingen in Nederland meldde. Al snel sloeg het noodlot echter toe. In de oefenwedstrijd tegen Anderlecht brak Bandé zijn linkerkuitbeen én scheurde hij de binnenband van zijn enkel.

De vleugelflitser uit Burkina Faso moest maandenlang revalideren en kon in zijn gehele eerste seizoen als Ajacied geen enkele officiële wedstrijd spelen. Pas op 21 oktober 2019 maakte Bandé zijn eerste speelminuten in wedstrijdverband, toen hij kort inviel bij Jong Ajax in het competitieduel met Jong FC Utrecht. In de zoektocht naar meer speelminuten werd Bandé in januari van vorig jaar verhuurd aan het Zwitserse FC Thun, dat toen nog actief was op het hoogste niveau. Het was de bedoeling dat Bandé voor anderhalf jaar zou blijven, maar na de degradatie van Thun keerde hij in de zomer vervroegd terug naar Amsterdam.

Bandé kreeg weer wat speelminuten bij Jong Ajax en stelde in oktober dat hij een doorbraak bij het eerste elftal nog allesbehalve uit zijn hoofd had gezet. Erik ten Hag had de aanvaller echter nog niet nodig en in februari vertrok Bandé naar Kroatië, waar hij met open armen werd ontvangen door NK Istra. Ook die club sloot een akkoord met Ajax over een anderhalf jaar durende huurperiode.

In Zuidoost-Europa hoopt Bandé na zijn blessurenachtmerrie zijn oude vorm terug te vinden en zondag gaf hij een teken van leven. Op de dag dat Ajax met 1-1 gelijkspeelde tegen PSV, opende Bandé de score in de uiteindelijk met 2-1 verloren wedstrijd van NK Istra tegen HNK Gorica. Voor Bandé was het zijn eerste doelpunt in bijna drie jaar tijd. De laatste goal die hij maakte was op 11 maart 2018, toen hij in zijn afscheidswedstrijd voor Mechelen trefzeker was voor Waasland-Beveren.

Een goed resultaat leverde de primeur van Bandé zoals gezegd niet op, maar voor de aanvaller zal de blijdschap stiekem toch groot zijn. Eindelijk weer succes, eindelijk weer een stap in de goede richting. En misschien blijkt het later wel een stap naar toch nog een nieuwe kans bij Ajax te zijn geweest. 

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.