Ajax vreest na verloren oefenduel voor zware blessure Bandé

Reacties

Ajax heeft de eerste van de twee oefenwedstrijden die het deze vrijdag speelt tegen Anderlecht verloren. Vervelender dan de 3-5 nederlaag was het uitvallen van aanwinst Hassane Bandé.

Ajax vreest na verloren oefenduel voor zware blessure Bandé

Voor de negentienjarige aanvaller duurde de oefenwedstrijd op De Toekomst niet lang. Al in de elfde minuut viel hij uit, met een ogenschijnlijk zware blessure. Bandé bleef na een harde tackle op het gras liggen en moest per brancard van het veld gehaald worden. Terwijl er op social media al wordt gespeculeerd over een revalidatieperiode van minstens twee maanden, meldt Ajax via de officiële kanalen dat het nog niet bekend is hoe ernstig de kwetsuur van de jongeling is.

Ajax sloot al in het najaar van 2017 een akkoord met KV Mechelen over de transfer van Bandé, die het seizoen nog wel afmaakte in België. Na de degradatie van Mechelen uit de Jupiler Pro League meldde de aanvaller zich eind april al in Amsterdam. Bandé heeft een vijfjarig contract getekend bij Ajax.

De doelpunten van Ajax (dat op De Toekomst vooral met veelbelovende talenten voor de dag kwam) werden gemaakt door Kaj Sierhuis (2) en Jurgen Ekkelenkamp. Om 19.30 uur speelt Ajax in het Olympisch Stadion een tweede oefenwedstrijd tegen Anderlecht, met een sterk gewijzigde opstelling. 

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.