Na 636 minuten is het eindelijk weer raak voor Haller bij West Ham

Na acht competitiewedstrijden op rij zonder doelpunt heeft Sébastien Haller eindelijk weer eens gescoord voor West Ham United. Zijn treffer tegen Southampton was bovendien een heel belangrijke.

Southampton
Southampton
0 - 1
West Ham United

West Ham had wilde plannen voor dit seizoen en legde in de zomer liefst veertig miljoen euro op tafel voor Haller, die overkwam van Eintracht Frankfurt en Felipe Anderson afloste als duurste aankoop uit de geschiedenis van de club. Een paar maanden later kunnen we nog niet zeggen dat Haller een schot in de roos is gebleken voor West Ham. De start was veelbelovend, met twee goals tegen Watford en een tegen Norwich City, maar hierna kwam er alleen nog een doelpuntje in de 1-2 nederlaag tegen Crystal Palace bij.

Na deze wedstrijd, op 5 oktober, scoorde Haller niet in de wedstrijden tegen Everton, Sheffield United, Newcastle United, Burnley, Tottenham Hotspur, Chelsea, Wolverhampton Wanderers en Arsenal. Zaterdag was het tegen Southampton dan eindelijk weer raak en maakte Haller een einde aan een droge periode van liefst 636 minuten. Na terugleggen van Pablo Fornals, een andere zomeraankoop van West Ham, schoot de voormalig spits van FC Utrecht acht minuten voor rust via de binnenkant van de paal raak.

Het doelpunt van Haller bleek goud waard te zijn voor West Ham, ook omdat een treffer van Michail Antonio in de tweede helft werd afgekeurd vanwege hands. Hierna kregen beide ploegen nog kansen, maar Haller (die twaalf minuten voor tijd naar de kant werd gehaald) zag dat er niet meer gescoord werd. Voor West Ham betekent dit pas de tweede zege uit de laatste elf competitiewedstrijden en de ploeg van Manuel Pellegrini neemt nu weer wat afstand van de ploegen die onder de degradatiestreep staan. Daar zit Southampton als nummer achttien van de lijst bij.