Na 460 dagen is Ryan Thomas terug: 'En dan sta ik hier ook nog met een prijs'

Reacties

PEC Zwolle beleefde vrijdag op meerdere fronten een bijzondere avond. De ploeg van Dick Schreuder veroverde de Tweede Periodetitel door de zege op Almere City FC. De rentree van Ryan Thomas was een ander hoogtepunt.

Na 460 dagen is Ryan Thomas terug: 'En dan sta ik hier ook nog met een prijs'
© Pro Shots
PEC Zwolle
PEC Zwolle
3 - 2
Almere City FC
Almere City FC

PEC draaide in de tweede helft een 1-2 achterstand om in een 3-2 overwinning. Tegelijkertijd verspeelde Heracles Almelo een 0-1 voorsprong bij AZ, waardoor de periodetitel binnen was voor de Zwollenaren. 'Ik zat op de bank en hoorde opeens gejuich, dan weet je dat de stand bij de andere wedstrijden positief is', blikt verdediger Bart van Hintum terug bij ESPN.

'Een periodetitel is mooi, maar wij hebben maar één doel en dat is terug naar de Eredivisie', verzekert de ervaren verdediger. Ook voor die strijd om promotie deed PEC vrijdag goede zaken. Maar aanvoerder Bram van Polen vond dat het winnen van het schild ook best gevierd mocht worden. 'Elk feestje moet je wel even vieren. Het is uniek als je dingen wint, daar moet je van genieten als voetballer.'

Voor Thomas was het helemaal een bijzondere avond. Hij kwam halverwege de tweede helft in de ploeg voor Luis Görlich en maakte zo zijn eerste officiële minuten sinds 3 oktober 2021, namens PSV tegen Sparta Rotterdam, daarna werd hij opnieuw geteisterd door blessureleed. 'Het is lang geleden dat ik gespeeld heb. Ik heb hier hard voor gewerkt en veel voor opgeofferd', vertelde de 28-jarige Nieuw-Zeelander met een stralend gezicht.

'Ik ben heel blij om weer terug te zijn en hier ook nog met een prijs te staan: ik mag niet klagen! Ik heb zoveel problemen gehad de afgelopen vier à vijf jaar. Ik wilde gewoon weer voetballen en plezier hebben. Ik heb het gevoel dat dat hier, bij PEC, kan. We hebben een goede spelersgroep en een goede staf, ik heb het hier naar mijn zin.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Keuken Kampioen Divisie

Stand Keuken Kampioen Divisie 2022/2023

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Heracles Almelo
38
27
4
7
103-42
+61
85
2
PEC Zwolle
38
27
4
7
99-43
+56
85
3
Almere City FC
38
21
7
10
58-41
+17
70
4
Willem II
38
19
11
8
68-40
+28
68
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer PEC Zwolle
Meer over PEC Zwolle
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.