Mwene ziet in PSV zijn gewenste uitdaging

Reacties

PSV en Phillipp Mwene hebben hun samenwerking bezegeld met hun handtekeningen. De Oostenrijker staat te trappelen van ongeduld voor de volgende fase in zijn carrière.

Mwene ziet in PSV zijn gewenste uitdaging
© Pro Shots

Mwene komt transfervrij over van FSV Mainz 05 en tekende in Eindhoven een contract tot medio 2024. Voor de 27-jarige Oostenrijker is PSV de vijfde club in zijn carrière. 'PSV is een grote club, die veel prijzen heeft gewonnen en ieder jaar strijdt om de titel', zegt hij op de clubsite. 'Naar die uitdaging was ik op zoek. Op het veld zal ik alles geven. Ik ben multifunctioneel en speel waar de coach denkt me het best te kunnen gebruiken.'

Die veelzijdigheid is een van de kwaliteiten die Mwene extra interessant maakte voor PSV. 'Wanneer je een selectie samenstelt zoek je altijd naar een mix tussen talent, ervaring en specifieke kwaliteiten', aldus technisch directeur John de Jong. 'Phillipp is een multifunctionele speler, die zowel rechts als links in de verdediging en op het middenveld uit de voeten kan. Hij voegt de mogelijkheid om meer te variëren aan onze selectie toe. Met zijn 27 jaar zit Phillipp in de bloei van zijn carrière en hij heeft getoond zich staande te kunnen houden in één van de sterkste competities van Europa.'

Mwene is al de derde defensieve versterking richting volgend seizoen. Naast het halen van FC Twente-goalie Joël Drommel (getekend tot medio 2026) verzekerde PSV zich ook van de komst van André Ramalho Silva, die is overgenomen van Red Bull Salzburg.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.