PSV legt Mwene voor lange tijd vast

Reacties

Phillipp Mwene is in de onderhandelingen met PSV akkoord gegaan met een meerjarig contract. De 27-jarige Oostenrijker tekent een contract tot medio 2024, waarmee de Eindhovenaren anticiperen op verdere transferontwikkelingen.

PSV legt Mwene voor lange tijd vast
© Pro Shots

Mwene komt transfervrij over van FSV Mainz 05, de Bundesliga-club waar hij in de voorbije maanden nog basisspeler was. De zestienvoudig international speelde daar als aanvallende vleugelverdediger veelal vanaf de linkerflank, maar hij kan ook op rechts uit de voeten. Zo heeft PSV een belangrijke extra optie in huis met het oog op een mogelijk vertrek van Denzel Dumfries en/of Philipp Max. Voor de backposities was de spoeling vorig seizoen dun in de selectie van trainer Roger Schmidt.

Mwene is al de derde defensieve versterking richting volgend seizoen. Naast het halen van FC Twente-goalie Joël Drommel (getekend tot medio 2026) verzekerde PSV zich ook van de komst van André Ramalho Silva, die is overgenomen van Red Bull Salzburg. De 29-jarige centrumverdediger tekende ook een contract tot medio 2024. Zo zorgen de Eindhovenaren met langlopende contracten dat de aanwinsten ook een behoorlijke waarde vertegenwoordigen bij een eventuele vervolgstap.

Bekijk hieronder alle transfers die Eredivisie-clubs al vollledig hebben afgerond.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.