MVV niet vervolgd voor mogelijk racistische uitingen supporter

Reacties

MVV Maastricht treft geen blaam bij de mogelijke racistische uitingen die een supporter van de club deed in de thuiswedstrijd tegen SC Cambuur van 5 september. Dat is de conclusie van de aanklager betaald voetbal na uitvoerig onderzoek.

MVV niet vervolgd voor mogelijk racistische uitingen supporter
© Pro Shots
MVV Maastricht
MVV Maastricht
1 - 7
SC Cambuur
SC Cambuur

Aanleiding voor het onderzoek waren de verwensingen aan het adres van Cambuur-aanvaller Issa Kallon in de eerste helft van de wedstrijd. Scheidsrechter Sander van der Eijk liet aan het begin van de tweede helft omroepen dat de wedstrijd bij nieuwe racistische uitingen zouden worden stilgelegd.

De aanklager concludeert dat een supporter van de club zich mogelijk racistisch heeft uitgelaten tegenover een speler van Cambuur, maar dat MVV dat niet had kunnen voorkomen. De Limburgse club werkte daarnaast volledig mee aan het onderzoek, waardoor MVV niet tuchtrechtelijk wordt vervolgd.

De supporter in kwestie krijgt mogelijk nog wel een straf, maar daar gaat de afdeling veiligheidszaken van de KNVB over. Deze kan een landelijk stadionverbod opleggen op basis van een melding van MVV of het Openbaar Ministerie, indien er voldoende bewijs is. Het OM heeft een strafrechtelijk onderzoek lopen naar de gedragingen van de supporter.

Bekijk hier al onze video's
Meer MVV Maastricht
Meer over MVV Maastricht
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.