MVV kegelt Cambuur uit play-offs door goal in blessuretijd

MVV Maastricht is zondag doorgedrongen tot de eindstrijd van de play-offs om promotie/degradatie. De Limburgers sloegen in de ultieme slotfase toe tegen SC Cambuur. Thomas Verheydt zorgde voor de beslissende: 1-2.

Na de 1-1 in Maastricht begon SC Cambuur aan het slot van het tweeluik in de wetenschap dat een doelpuntloze remise voldoende zou zijn om de eindstrijd te bereiken. De Leeuwarders legden in de tweede seizoenshelft een indrukwekkend parcours af, met een derde plaats in de eindstand van de Jupiler League tot gevolg. MVV Maastricht finishte als zevende in de Jupiler League.

In de eerste helft nam SC Cambuur het initiatief, zonder dat de verdediging van MVV Maastricht vaak op de proef werd gesteld. Verder dan een vrije schietkans van Marvin Peersman kwam de thuisploeg lange tijd niet. Stefano Lilipaly zorgde sporadisch voor dreiging, maar ook de voormalig speler van Telstar kon de status quo niet doorbreken. Naarmate het rustsignaal naderde, zocht MVV iets vaker de aanval, hetgeen tot een kans van Patrick N’Koyi leidde. De aanvaller had geen succes met een lob.

Met Martijn Barto als vervanger van Jordy van Deelen probeerde SC Cambuur na rust aanvallend meer te brengen. De wissel wierp zijn vruchten af: na een klein uur liet de invaller de 1-0 aantekenen door met een fraaie beweging een pass van Jamiro Monteiro te verlengen. MVV Maastricht moest nu helemáál de aanval te zoeken. Dat ging de Limburgers moeizaam af, totdat Steven Pereira tien minuten voor tijd plotseling voor de 1-1 zorgde door te profiteren van een misverstand in de verdediging van SC Cambuur.

De supporters maakten zich langzaam op voor een verlenging, maar Verheydt had andere plannen. De aanvaller kopte diep in blessuretijd de winnende 1-2 binnen. Daardoor mag MVV Maastricht met provinciegenoot Roda JC Kerkrade, dat zeer moeizaam Helmond Sport elimineerde, strijden om een plaats in de Eredivisie, terwijl SC Cambuur is veroordeeld tot nog een jaar Jupiler League.