MVV hoopt snel investeerders te strikken, ADO-bekende genoemd

Reacties

MVV Maastricht is druk bezig betaald voetbal in de Limburgse hoofdstad voor langere termijn veilig te stellen. Een gedeeltelijke overname door één of meer partijen is een belangrijk onderdeel van de plannen.

MVV hoopt snel investeerders te strikken, ADO-bekende genoemd
© Pro Shots

Algemeen directeur Erik Noor noemt MVV 'de financieel gezondste club van Limburg'. Hij wijst op het eigen vermogen dat ondanks zware jaren nog altijd positief is (41 duizend euro, volgens het laatste jaarverslag) en op een interne reorganisatie die ervoor heeft gezorgd dat het in De Geusselt weer om voetbal draait.

Feit is dat hulp van buitenaf onontbeerlijk is om op lange termijn een rol van betekenis te kunnen spelen. De club is in gesprek met investeerders, bevestigt Noor. 'Een overname van de club is niet aan de orde, maar we zijn wel met partijen bezig over een minderheidsbelang.'

De Amerikaanse investeringsmaatschappij World Soccer Holdings, die onder aanvoering van de Nederlandse hoogleraar Bob Heere eerder vergeefs probeerde ADO over te nemen, zou de pijlen nu op MVV hebben gericht. Noor wil niet ingaan op namen van geïnteresseerde partijen. De directeur spreekt de hoop uit in april of mei met een concreet toekomstplan naar buiten te kunnen treden.

Bekijk hier al onze video's
Meer MVV Maastricht
Meer over MVV Maastricht
Meer Keuken Kampioen Divisie
Meer over Keuken Kampioen Divisie
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.