Mvogo: 'Niet naar PSV gekomen om op de bank te zitten'

Reacties

PSV heeft Yvon Mvogo dinsdag gepresenteerd in het Philips Stadion. De 26-jarige doelman, die gehuurd wordt van RB Leipzig, vertelde waarom hij naar Eindhoven is gekomen.

Mvogo: 'Niet naar PSV gekomen om op de bank te zitten'
© Pro Shots

Roger Schmidt speelde een belangrijke rol in de komst van Mvogo. 'Ik heb meerdere gesprekken met hem gevoerd, hij overtuigde mij om naar PSV te komen. Ik ben een keeper die houdt van verzorgd opbouwen en heb veel zin om de speelwijze van Roger te gaan toepassen', vertelt de doelman, die de afgelopen drie jaar bij Leipzig reservedoelman was achter Peter Gulácsi.

'Ik zou willen dat ik meer gespeeld had, maar dat soort dingen kunnen gebeuren in het voetbal. Ik had er meer van verwacht, dat zeker, maar het is zoals het is. Drie jaar op de bank zitten is niet makkelijk als je zo ambitieus bent als ik. Ik ben nu hier om een nieuw hoofdstuk te beginnen', aldus Mvogo.

Waarom ben je niet eerder vertrokken bij Leipzig, als je zo ambitieus bent?

'Goede vraag, haha. Sommige dingen in het voetbal heb je niet in de hand. Ik wilde spelen, maar Leipzig bepaalde anders. Aan het einde van de dag zijn zij mijn baas. Dat moet ik respecteren. Het was niet makkelijk, maar je weet ook dat dingen in het voetbal snel kunnen veranderen. Ik had in mijn hoofd: niet opgeven, goed blijven trainen en dan komt je kans.'

PSV heeft twee ervaren keepers, hoe zeker ben jij dat je eerste keeper wordt?

'Ik ben niet gekomen om op de bank te zitten, dat is zeker. Maar, ik houd van competitie. Zoet en Unnerstall zijn twee goede keepers, ik heb ze al ontmoet en met ze getraind. Ik ben blij dat ze goed zijn, want dan zullen ze me pushen om het beste uit mezelf te halen. Ik ben naar PSV gekomen omdat ik graag wil gaan spelen, maar in het voetbal krijg je nooit garanties, kijk maar wat er bij Leipzig gebeurde. Mijn plan is nog steeds om daar de nummer één te worden, dus ik ben blij dat ze mijn contract met drie jaar hebben verlengd.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Mvogo naar PSV: 'De onrust bij andere doelman zal toenemen'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer PSV
Meer over PSV
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.