Mutu zeker niet in Roemeens basiselftal tegen Oranje

De Roemeen Adrian Mutu (33, foto) zal dinsdag niet in de basis starten in het WK-kwalificatieduel met het Nederlands elftal. Dat bevestigde trainer Viktor Piturca maandagmiddag tijdens de persconferentie.

Mutu zeker niet in Roemeens basiselftal tegen Oranje

Mutu, uitkomend voor het Franse AC Ajaccio, is lang niet altijd meer basisspeler bij de Roemenen. Vrijdag, toen knap met 1-0 gewonnen werd bij Turkije, moest hij het doen met een invalbeurt van tien minuten. Een basisplaats leek wel dichterbij omdat volgens de Roemenen Petrolul Ploiesti-aanvaller Gheorghe Grozav (de maker van de treffer in Turkije) met een spierblessure zou kampen.

'Mutu is niet honderd procent fit', beaamde Piturca. 'Tegen Turkije was hij ook al niet helemaal fit. Anders had ik hem wel laten starten', legt Piturca uit over de Roemeen, die in Frankrijk pas een handvol minuten maakte.

Mutu keerde voor de interlands tegen Turkije en Nederland terug in de selectie van de Roemenen. Sinds februari was hij niet meer opgeroepen.

Vertrouwen

Piturca herhaalde tijdens de persconferentie nog maar eens vol vertrouwen uit te kijken naar de confrontatie met Oranje. 'Als we in Turkije kunnen winnen, kunnen we ook Oranje verslaan in Roemenië', zei hij al.

'Wij willen groepswinnaar worden, dus daarom gaan we vol voor een zege', meent Piturca, die zich verder wel in een underdogrol manoeuvreerde. 'Nederland is de favoriet. Ze hebben ook een voordeel ten opzichte van ons. Wij speelden een zware wedstrijd in Turkije, terwijl zij konden uitrusten tegen Andorra.'

Roemenië en Nederland zijn allebei nog zonder puntenverlies in groep D van de WK-kwalificatiecyclus. Beide landen hebben drie wedstrijden afgewerkt. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's