Musa spekt clubkas VVV met toptransfer naar Leicester

Reacties

Leicester City heeft zich versterkt met Ahmed Musa, die van CSKA Moskou overkomt. Volgens Engelse media legt de Premier League-kampioen zo'n twintig miljoen euro op tafel, waardoor VVV-Venlo miljoenen ontvangt.

Musa spekt clubkas VVV met toptransfer naar Leicester

Leicester wacht alleen nog op goedkeuring van de Premier League en de Engelse voetbalbond, maar dat lijkt geen problemen op te gaan leveren. De 23-jarige Musa laat op de Leicester-site weten erg tevreden te zijn met zijn transfer. 'Leicester is een van de sterkste clubs uit de Premier League en de club voelt ook nog eens als een familie.'

VVV plukte Musa zes jaar geleden weg uit Nigeria en verkocht de speersnelle aanvaller anderhalf jaar later door aan CSKA. De Limburgse club bedong bij de Russische club een doorverkooppercentage van naar verluidt twintig procent.

Van het geld dat naar VVV vloeit, moet de club een gedeelte terugbetalen aan de investeerders die de komst van de Nigeriaan destijds mogelijk maakten. De winst gaat naar de clubkas. Miljoenen dus, die VVV zeer goed kan gebruiken. 'Iedereen weet dat wij financieel lastige jaren hebben gekend', aldus directeur Marco Bogers tegen VI.

'We waren weliswaar goed op weg om weer gezond te worden, maar de overgang van Musa brengt alles in sneltreinvaart. Dit helpt ons enorm, bijvoorbeeld om Categorie 1 eindelijk te kunnen verlaten. Maar we zullen geen gekke dingen doen en blijven ons beraden over hoe we met VVV een stabiele toekomst tegemoet kunnen gaan.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.