Müller: 'Prestigeduel met Oranje komt op juiste moment'

Reacties

Zeven spelers van Bayern München melden zich deze week bij de Duitse nationale ploeg om zich voor te bereiden op de Nations League-duels met Nederland en Frankrijk. Volgens Thomas Müller is het een ideale kans de weg omhoog weer in te zetten. En om voort te borduren op frisse start bij Die Mannschaft.

Müller: 'Prestigeduel met Oranje komt op juiste moment'

Bij Bayern is het crisis. De laatste twee duels in de Bundesliga met respectievelijk Hertha BSC (0-2) en Borussia Mönchengladbach (0-3) resulteerden in pijnlijke nederlagen, terwijl Ajax tussendoor op bezoek bij Der Rekordmeister ook had kunnen winnen in de Champions League (1-1). Trainer Niko Kovac moest afgelopen weekend daarom al vragen beantwoorden over zijn positie en Bild heeft zelfs al een lijstje met potentiële opvolgers voor de Kroaat samengesteld, waaronder Arsène Wenger en Zinedine Zidane.

Thomas Müller is inmiddels ervaren genoeg om er niet van in de war te raken, al komt het niet vaak voor dat Bayern vier wedstrijden op rij niet wint en zichzelf terugvindt op de zesde plaats in eigen land. 'Deze situatie maken we bij Bayern niet vaak mee', zei de 29-jarige schaduwspits in gesprek met Kicker. 'Het is aan ons daarmee om te gaan en weer de resultaten te boeken en het voetbal te laten zien die van Bayern worden verwacht. Wat dat betreft komt de interlandperiode misschien wel op het juiste moment'.

Samenvatting Bayern München - Borussia Mönchengladbach

Het biedt immers de mogelijkheid in een andere omgeving weer even de zinnen te verzetten, al gaat dat wellicht niet helemaal op voor de Duitse internationals na het WK-fiasco van afgelopen zomer. 'Daar zaten we ook in een tamelijk moeilijke situatie', weet Müller. Vorige maand begon de ploeg van Joachim Löw aan een nieuw hoofdstuk met een 0-0 gelijkspel tegen Frankrijk. 'We hebben het tegen Frankrijk goed gemanaged, al was het geen voetbalfeest. Maar het was de juiste reactie, we hebben karakter getoond.'

Frankrijk is volgende week dinsdag, nu in het Stade de France waar Oranje in september met 2-1 verloor, opnieuw de tegenstander. Zaterdag wacht het Nederlands elftal. 'Twee wedstrijden waarin het behalve het resultaat ook om prestige draait: ons buurland Nederland en ook Frankrijk', kijkt Müller vooruit. 'Dat zijn de wedstrijden waar je het voor doet, het worden pittige duels. Ik denk dat we ook willen laten zien dat de Duitse nationale ploeg de fans weer in vervoering kan brengen. Daar zullen we alles voor in werking stellen.'

De crisis in München, Manchester en Madrid onder de loep
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.