Müller klaagt over strafschoppenwillekeur: waarom PSG wel en Bayern niet?

Reacties

Wanneer levert hands wel een strafschop op en wanneer niet? Volgens Thomas Müller is het erg lastig te volgen. Bayern München werd woensdagavond een strafschop ontnomen in de Champions League-wedstrijd tegen FC Kopenhagen.

Müller klaagt over strafschoppenwillekeur: waarom PSG wel en Bayern niet?
© Pro Shots
Bayern München
Bayern München
0 - 0
FC Kopenhagen
FC Kopenhagen

Mede door het terugdraaien van een strafschop bleef het bij 0-0 in de Allianz Arena. Het gelijkspel tegen de Denen betekende voor Bayern het einde van een verbluffende zegereeks in groepsfases van de Champions League. De recordkampioen van Duitsland had zijn laatste zeventien poulewedstrijden op het hoogste Europese podium gewonnen.

Na afloop ging het niet zozeer over het puntenverlies. Bayern was toch al zeker van groepswinst. Wel wilde Müller het een en ander kwijt over de arbitrage. Scheidsrechter Stéphanie Frappart was in de slotfase na ingrijpen van de VAR teruggekomen op haar beslissing om de thuisploeg een strafschop te geven. Kopenhagen-verdediger Peter Ankersen had de bal in duel met Bayern-talent Frans Krätzig van dichtbij tegen zijn arm gekregen.

'Ik had ook geen strafschop gegeven voor die handsbal', zei Müller bij DAZN, waar hij aanstipte dat het heel gek was dat Paris Saint-Germain een dag eerder wel een strafschop had gekregen in een vergelijkbare situatie. Toen werd op aanraden van de VAR de bal juist op de stip gelegd nadat Newcastle United-verdediger Tino Livramento de bal van dichtbij tegen zijn arm had gekregen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Müller: 'Ik ben geen fan van de regels. Het is gek dat daar in eerste instantie geen strafschop werd gegeven en uiteindelijk toch wel en nu was het andersom. Dat is gewoon niet te rijmen. De spelregelmakers willen nu voor objectieve handsregels zorgen. Maar dat gaat niet met hands. Laat de scheidsrechters beslissen, net als bij normale overtredingen.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.