Wereldredding Neuer bezorgt Bayern München punt tegen sterk Kopenhagen

Bayern München is in het Champions League-duel met FC Kopenhagen niet verder gekomen dan een 0-0 gelijkspel. De Duitsers hadden alle moeite om kansen te creëren tegen de Deense defensie en hadden een wereldredding van Manuel Neuer nodig voor een punt.

Bayern München
0 - 0
FC Kopenhagen

Hoewel Bayern München zich na vier wedstrijden al had geplaatst voor de achtste finales van het miljardenbal begonnen de grote namen als Harry Kane en Kingsley Coman gewoon in de basis. De eerste grote kans was er voor toptalent Mathys Tel. De achttienjarige Fransman schoot na een kwartier spelen van dichtbij ruim naast.

FC Kopenhagen kon met een resultaat in Duitsland een goede stap zetten naar Europese overwintering en was in de eerste helft ook wel een aantal keer gevaarlijk via Roony Bardghji en Lukas Lerager. In de laatste fase ontbrak het bij de Denen echter aan de nauwkeurigheid.

Na een half uur spelen leek de thuisploeg op voorsprong te komen. Tel verlengde de bal met het hoofd richting Thomas Müller en de oudgediende kopte hard richting het Deense doel. Kopenhagen-doelman Kamil Grabara kon de bal echter net voor de lijn weghalen.

In de tweede helft bleef het geloof bij Kopenhagen in een goed resultaat alleen maar verder groeien. Middenvelder Diogo Gonçalves schoot rakelings langs de paal en invaller Elias Achouri zag zijn schot ternauwernood gepakt worden door Neuer.

Schreeuw om strafschoppen
Met invallers Leroy Sané, Serge Gnabry en de negentienjarige Champions League-debutant Aleksandar Pavlović begon Bayern aan een mini-slotoffensief in het laatste kwartier. Dayot Upamecano was dichtbij uit een hoekschop, maar zijn kopbal ging een metertje naast. De Duitsers vroegen vijf minuten voor tijd tot twee keer toe om een strafschop, maar scheidsrechter Stéphanie Frappart wilde van niets weten.

Enkele minuten later kreeg Kopenhagen een enorme kans om er stiekem met de overwinning van door te gaan. Mohamed Elyounoussi kopte eerst op de paal, maar kreeg daarna nogmaals de kans om in te schieten. De poging van de Noor werd echter op fabelachtige wijze gepareerd door Neuer.

In de absolute slotfase leek de veel geclaimde strafschop voor Bayern München er alsnog te komen. Invaller Frans Kratzig tikte de bal op de arm van verdediger Peter Ankersen. Frappart wees naar de stip, maar werd gecorrigeerd door de VAR. De Duitsers deden volop beklag bij de Franse scheidsrechter, maar kregen geen gehoor en moesten genoegen nemen met een punt.