Mühren glundert na 'krankzinnige' avond: 'Zelden meegemaakt'

Robert Mühren was zaterdagavond van levensgrote waarde voor Sparta Rotterdam. De aanvallende middenvelder bezorgde zijn ploeg met twee treffers een cruciale 3-2 zege op VVV-Venlo.

'Krankzinnig', noemt Mühren het in gesprek met VI. De Rotterdammers kwamen vroeg op voorsprong, maar keken tien minuten voor tijd tegen een 1-2 achterstand aan. 'We waren het kwijt. Ik zat er ook doorheen', vertelt Mühren, die in de 81ste minuut de gelijkmaker liet aantekenen en negen minuten later ook nog de 3-2 maakte.

'Uit het niets wordt het 2-2. Een ontlading als dit heb ik zelden meegemaaakt. Na het begin ontglipt het je. We hadden kansen in het begin, maar we zakten weg. Ik ook. We wisten dat Roda JC gewonnen had van PEC Zwolle (3-2, red.). Het móést. Dan is het een geweldig gevoel als je alsnog weet te winnen', glundert Mühren.

'Mooi dat de trainer weer in me gelooft, dat voel ik zeker. Hij laat me staan', zegt Mühren over Dick Advocaat. Door de zege op VVV neemt Sparta afstand van hekkensluiter FC Twente, dat nu vier punten minder heeft. 'Het blijft spannend tot 6 mei op deze manier. De credits gaan naar mij, maar vergeet de rol van Michiel Kramer niet. Dankzij hem kan ik de goals maken.'

Advocaat
'Het begin van de tweede helft was niet goed', blikt Advocaat terug. 'Toen Fred Friday erbij kwam en onze vriend Mühren dichter bij Kramer ging spelen, had VVV geen antwoord meer. Het valt nu een keer onze kant op, ik ben vooral blij. Complimenten voor mijn spelers die erin bleven geloven', aldus de trainer, die twee keer noodgedwongen moest wisselen. 'Miquel Nelom had last van zijn hamstring en Thomas Verhaar had hoofdpijn.'

Het verschil tussen Sparta Rotterdam en nummer laatst FC Twente bedraagt nu vier punten. De Tukkers spelen zondag een thuisduel met Feyenoord.