MSV's topscorer Ishiaku naar gepromoveerd FC Köln

Manasseh Ishiaku blijft in de Bundesliga voetballen. De aanvaller verlaat het gedegradeerde MSV Duisburg en tekent bij 1. FC Köln, dat afgelopen seizoen juist promoveerde.

MSV's topscorer Ishiaku naar gepromoveerd FC Köln

Bij zijn nieuwe club tekent Ishiaku een vierharig contract. Die Geissböcke laten onvermeld hoeveel ze hebben betaald om de 25-jarige Nigeriaanse spits in te lijven. Zondagochtend vertrok hij direct naar het trainingskamp van de ploeg van coach Christoph Daum.

Ishiaku arriveerde een jaar geleden bij De Zebra's. Daarvoor voetbalde hij zes seizoenen in de Belgische competitie namens La Louvière en Club Brugge. In het shirt van MSV maakte hij tien doelpunten in 25 wedstrijden, waarmee hij zich kroonde tot clubtopscorer.

'Zijn kwaliteiten heeft hij in Duisburg op indrukwekkende manier bewezen', verklaart teammanager Michael Meier. 'We zijn ervan overtuigd dat Manasseh Ishiaku voor ons een zeer waardevolle speler zal zijn.'

Ishiaku is de zesde nieuwe speler voor Köln. Miso Brecko, Daniel Brosinski, Wilfried Sanou, Pierre Wome en Pedro Geromel gingen hem voor.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen