Moyes vindt AZ belangrijker dan Premier League: West Ham verliest met B-elftal

West Ham United heeft zondagmiddag tussen de twee halve finales met AZ in verloren van Brentford. Manager David Moyes stuurde zijn ploeg met een B-elftal het veld in tijdens het Premier League.

Brentford
Brentford
2 - 0
West Ham United

Moyes liet richting de heenwedstrijd tegen AZ al doorschemeren dat de prioriteit van West Ham verschoof van de Premier League naar de eindfase van de Conference League, nu er een Europese finaleplaats voor het grijpen ligt. Dat bleek zondagmiddag in het uitduel met Brentford. Van de spelers die afgelopen donderdag aan de aftrap verschenen tegen AZ (2-1), startten alleen Nayef Aguerd en Tomas Soucek drie dagen later opnieuw in de basis in het Brentford Community Stadium.

Zonder dragende krachten als Lucas Paquetá en Declan Rice keek West Ham halverwege al tegen een 2-0 achterstand aan. Brentford nam na twintig minuten de leiding, nadat Mikkel Damsgaard de bal had veroverd op de helft van The Hammers. Bryan Mbeumo maakte het karwei uiteindelijk af. Vlak voor rust verdubbelde Yoane Wissa de voorsprong, nadat hij even daarvoor nog op Lukasz Fabianski was gestuit. De Congolese spits kopte raak na doorkoppen van Ben Mee bij een lange inworp.

Na rust bleef Brentford kansen creëren, maar een grotere voorsprong bleef uit voor The Bees. Moyes besloot na een uur om met Rice en Saïd Benrahma toch nog twee belangrijke krachten in te brengen om zijn ploeg van een impuls te voorzien. Dat leek ook effect te sorteren toen Danny Ings tien minuten later van dichtbij binnen kopte, maar de VAR constateerde dat invaller Divin Mubama hands maakte in aanloop naar het doelpunt. En dus keurde scheidsrechter Michael Oliver de treffer af.

Zo bleek de vierde nederlaag van West Ham in de laatste vijf Premier League-duels niet meer te voorkomen. De Londenaren zullen er echter niet heel erg om malen. Met zes punten meer dan Leeds United is het gat met de degradatiezone geruststellend groot. En dus kan de ploeg van Moyes zich volledig richten op de return van donderdag in Alkmaar. Brentford mag op plek negen nog een klein beetje hoop koesteren op Europees voetbal, maar de achterstand op Aston Villa is wel groot.