Moyes steekt hand in eigen boezem over situatie Van Persie

Reacties

David Moyes neemt de schuld op zich dat Robin van Persie nog steeds geblesseerd aan de zijlijn staat. De manager van Manchester United liet zich leiden door eventuele reacties.

Moyes steekt hand in eigen boezem over situatie Van Persie

Het FA Cup-duel met Swansea City van zondag (1-2 verlies in de laatste minuut dankzij een treffer van Wilfried Bony) was al de zevende wedstrijd die Van Persie moest missen door een spierblessure. Moyes beseft dat hij een rol heeft gespeeld in de duur van de absentie van de Oranje-international.

De Schotse manager erkent dat hij Van Persie te snel de volle negentig minuten heeft laten spelen. 'Robin had liesklachten en na zijn goede wedstrijd tegen Arsenal hebben we hem een week vakantie gegeven', aldus Moyes.

Na de week rust, waarin Van Persie de oefeninterlands van Oranje tegen Japan en Colombia liet schieten, waren de klachten nog niet helemaal weg. 'Toen hij terugkwam, was hij niet helemaal fit', aldus Moyes.

Gok
Desondanks nam Moyes de gok Van Persie tegen Newcastle United niet tegen zichzelf in bescherming te nemen. De spits maakte die wedstrijd de negentig minuten vol, waar hij eigenlijk na ruim uur naar de kant had moeten gaan.

'Ik denk dat als ik hem eraf had gehaald mensen zouden zeggen: Wat doe je nu? Je staat 1-0 achter en je haalt je topscorer eraf', aldus Moyes. 'Ik denk dat dat het verhaal vertelt over waarom ik hem liet staan.'

Het bleek een verkeerde gok met gevolgen, want drie dagen later in het Champions League-duel met Shakhtar Donetsk liep Van Persie een bovenbeenblessure op die hem nog steeds aan de kant houdt.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.