Moyes neemt ontslag bij Sunderland na dramatisch seizoen

Reacties

David Moyes legt zijn taken als manager van Sunderland per direct naast zich neer. De Premier League-club meldt maandagmiddag dat de Schot ontslag heeft genomen.

Moyes neemt ontslag bij Sunderland na dramatisch seizoen

Moyes begon afgelopen zomer aan zijn termijn bij The Black Cats, maar zijn eerste seizoen werd geen succes. Met slechts 24 punten uit 38 Premier League-duels eindigde Sunderland kleurloos onderaan. Het veilige Watford eindigde het seizoen met liefst zestien punten meer. Afgelopen zondag sloot de ploeg van Moyes de jaargang in stijl af met een 5-1 nederlaag bij Chelsea.

Moyes, die eerder in de Premier League werkzaam was bij Everton en Manchester United, trekt zijn conclusies na het zwaar tegenvallende seizoen. 'Na het hele seizoen onvermoeibaar te hebben gestreden tegen degradatie heeft David nu besloten de club te verlaten zonder ontslagpremie, wat typerend is voor zijn karakter', reageert voorzitter Ellis Short op de clubsite.

'Ik wil de club graag bedanken voor de kans om manager van Sunderland te zijn en de supporters voor hun steun. Ik wens de spelers en mijn opvolger veel succes bij hun missie om terug te keren in de Premier League', laat Moyes weten. De 54-jarige Schot beschikte over een contract tot medio 2020 bij de hekkensluiter.

In 2013 was Moyes nog de gedroomde opvolger van de legendarische Sir Alex Ferguson bij Manchester United en werd de Schotse manager voor zes jaar vastlegd. Vier jaar later heeft hij drie voortijdige vertrekken op zijn cv staan. Bij United en Real Sociedad werd hij de laan uit gestuurd, bij Sunderland trok hij zelf zijn conclusies.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.