Moyes houdt Van Persie tegen Cardiff City aan de kant

Robin van Persie ontbreekt zondagmiddag op bezoek bij Cardiff City. De spits van Manchester United ondervindt nog te veel hinder van zijn blessures.

Moyes houdt Van Persie tegen Cardiff City aan de kant

De topscorer aller tijden van Oranje liet de interlands tegen Japan (2-2) en Colombia (0-0) ook al lopen vanwege zijn fysieke ongemakken. Lies- en teenklachten speelden hem parten en de Nederlander wilde niet langer spelen met pijnstillers en injecties.

Zondag laat hij nog verstek gaan op bezoek bij Cardiff City, ook met het oog op het Champions League-treffen met Bayer Leverkusen van woensdag. In Wales probeert United zondag met een zege de vierde plek te bereiken. Als dat lukt, is het gat met koploper Arsenal nog wel altijd vijf punten.

In het laatste competitieduel van Manchester United, de 1-0 zege op Arsenal, was Van Persie nog wel van de partij. Toen velde hij zijn oude club door de enige goal te maken.

Alexander Büttner begint tegen Cardiff City op de bank. Hij houdt door de absentie van Van Persie de Nederlandse eer hoog bij Manchester United.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen